Opinió

Èxit Blaugrana

El Museu del FC Barcelona, com a espai de record, homenatge
i memòria, hauria de portar el nom de Josep Suñol

Volíem contribuir a fer un club més guanyador i també a fer del Barça una entitat més democràtica, transparent i participativa. Ens vam reunir diverses vegades un grup de socis joves i amb un esperit emprenedor i vam dir-nos que endavant, i així vam iniciar una plataforma amb aquests objectius. Vam batejar-la amb el nom d'Èxit Blaugrana.

Francament, ha estat un plaer i un privilegi dur a terme diverses iniciatives, propostes i debats. Consideràvem i seguim creient que cal apoderar els socis, per enriquir el club i fer-lo més fort. Així, hem intentat sumar amb altres organitzacions, ser proactius i transmetre una mirada optimista, constructiva i de futur.

Al llarg d'aquests anys, hem impulsat el codi ètic, l'estadi sense fum i la presència del Barça en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb èxit. També hem avaluat, punt per punt, el grau d'execució del programa electoral de la junta de Sandro Rosell. Alhora, hem promogut altres iniciatives que no han fructificat en l'àmbit esportiu, per exemple la creació d'una lliga europea i, alhora, que hi hagi un calendari esportiu racional. En l'àmbit econòmic i social, hem proposat concursos oberts de patrocini, patrocinis imaginatius favorables al club, referèndums anuals, transparència en la llista d'abonaments... Esperem que aquestes propostes es facin realitat.

Ara és el moment de cloure l'etapa d'Èxit Blaugrana i ho volem fer duent a terme una petició: que el Museu del FC Barcelona, com a espai de record, homenatge i memòria, porti el nom de Josep Suñol, president del Barça afusellat. Suñol va ser un home digne i va promoure l'esport i la ciutadania en els anys de la República. La seva figura, sens dubte, mereix el màxim respecte i honor.

Com en totes les iniciatives, els projectes els fan les persones i, al capdavall, allò més important és gaudir dels passos, debatre, aprendre, tirar endavant, obtenir derrotes i victòries... Moltíssimes gràcies, Toni, Eduard, Roger, Cristina, Guillem, Uri, Dani, Èric, Sílvia, Lluís i Enric. Nosaltres, decididament, volem que el Barça sigui el club esportiu de referència del segle XXI, perquè té el potencial per assolir-ho si sabem mantenir el model esportiu, transformem el model econòmic i capgirem el model social. Nosaltres, agafem embranzida, ens mantenim fidels a les nostres conviccions i, de ben segur, continuarem per fer possible el Barça que somiem. Des de noves vies, seguirem treballant per dur-ho a terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)