Editorial

L'EDITORIAL

La vela catalana torna als Jocs

La vela catalana
ha sabut treballar bé en aquest cicle olímpic i la recompensa són els quatre regatistes que seran a Rio

La vela catalana tornarà a tenir representants en els Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu. Dues noies –Bàrbara Cornudella i Sara López– i dos nois –Jordi Xammar i Joan Herp– van aconseguir ahir la classificació en la classe 470 de l'europeu, que s'està disputant a s'Arenal. Després que a Londres no hi hagués cap regatista català en uns Jocs Olímpics per primer cop des del 1968, la vela catalana tornarà a ser olímpica.

No hi ha cap dubte que és una molt bona notícia per a una disciplina que ha donat moltes alegries a l'esport olímpic català. Set regatistes catalans han pujat a un podi olímpic. Des del bronze de Santiago Amat el 1932 fins a la plata de Natàlia Via-Dufresne i Sandra Azón el 2004, homes com Pere Millet, Miquel Noguer i Josep Maria van der Ploeg i dones com Begoña Via-Dufresne han tastat la glòria olímpica. Natàlia Via-Dufresne, en dues ocasions, el 1992 i el 2004.

Ara les dues tripulacions de la classe 470 estaran a Rio, recuperant una tradició que no s'hauria d'haver trencat mai, ja que hi ha hagut regatistes catalans en tots els Jocs des del 1924, excepte els del 1936 i el 1956 –en què Espanya no va participar– i els del 1964. La vela catalana ha sabut treballar bé en aquest cicle olímpic i la recompensa són els quatre regatistes que aquest estiu faran un pas molt important en la seva carrera esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)