Editorial

L'EDITORIAL

Kobe Bryant, un dels grans del bàsquet

Kobe sempre hi era, liderant l'equip en els bons moments i en els dolents, malgrat que el cos li recordés cada nit que es feia gran

Kobe Bryant ja és una llegenda de l'esport. El jugador dels Lakers va posar punt final a la seva carrera de vint anys en l'NBA la matinada de dimecres a dijous amb una última victòria. Kobe Bryant és bàsquet en majúscules. L'avalen els seus títols col·lectius –cinc Anells de campió de l'NBA i dos ors olímpics– i els individuals –MVP de la temporada regular, de la fase final, màxim encistellador, all star–. Una trajectòria que ha anat lligada, a més, a un dels equips més mítics de la lliga professional americana de bàsquet, els Lakers de Los Angeles. Kobe i Shaquille O'Neal van fer reviure els Lakers a començament del segle XXI, i Kobe i Pau Gasol ho van tornar a fer quan moria la primera dècada del nou segle. Kobe sempre hi era, liderant l'equip en els bons moments i en els dolents, malgrat que el cos li recordés cada nit que es feia gran. I al final ho ha deixat, als 37 anys, en una temporada en què sabia que no tornaria a jugar el play-off, però que ha estat un homenatge a la seva trajectòria, cada nit, allà on ha anat. Fins i tot on més l'havien odiat. Perquè aquesta és una altra característica dels grans esportistes: que els seus triomfs el converteixen en un enemic esportiu, però la seva personalitat fa que també se li reconeguin els mèrits. I Kobe Bryant en va fer, i molts. I va sortir per la porta gran, fent 60 punts l'últim dia, com si el temps no hagués passat per a un dels grans del bàsquet mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)