Editorial

L'EDITORIAL

La FIBA porta a la pràctica les amenaces

Si avui existeix aquesta Eurolliga impulsada pels clubs és per la seva negligència
de ja fa
molts anys

La FIBA Europa, sucursal de la FIBA, ha portat a la pràctica les amenaces que va proferir quan va presentar la que hauria de ser la seva competició estrella de clubs, la Basketball Champions League: excloure de les competicions de seleccions masculines les federacions que tinguin equips a les competicions de l'Eurolliga. La FEB, i per tant, la selecció espanyola masculina, campiona d'Europa i subcampiona olímpica, és una de les 14 afectades. A més, FIBA Europa vol que la FIBA ampliï la sanció a nivell mundial, amb els Jocs de Rio com a gran amenaça.

La FIBA sembla oblidar que sense clubs no hi ha bàsquet, que sense els clubs ella ni tan sols existiria i que la seva tasca hauria de ser fomentar la pràctica del seu esport, no entorpir-la. La FIBA no controla l'Eurolliga justament per la seva negligència de ja fa molts anys, quan va ser incapaç d'oferir una alternativa a aquelles competicions caduques que organitzava. Ara que l'Eurolliga és un èxit indiscutible, la FIBA vol recuperar-ne el control i els diners que genera. Van apostar per la seva Champions alternativa, han perdut i ara toca una fugida endavant d'èxit dubtós. D'una banda, perquè sancionar les federacions per les decisions d'uns clubs que no controlen no resisteix cap filtre jurídic. De l'altra, perquè un europeu sense Itàlia, Grècia, Turquia, Rússia, Espanya i alguns balcànics no se'l creuen ni ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)