Editorial

L'EDITORIAL

L'Audiencia Nacional torna a la càrrega

Ras i curt,
que xiular
ara l'himne espanyol és més greu que el 2009 perquè ara hi ha més independen-
tistes

L'Audiencia Nacional ha ordenat al jutge Fernando Andreu que reobri la investigació per la xiulada a l'himne espanyol al Camp Nou durant la final de copa de la temporada passada entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao. El mes de febrer passat, Andreu va decidir arxivar la querella –presentada per Manos Limpias– perquè va considerar que no hi havia cap infracció penal i apel·lava al precedent de la xiulada de la final del 2009.

Ara es revoca l'arxivament de la causa perquè la fiscalia de l'Audiencia considera que el cas és diferent perquè “l'ambient institucional respecte a la independència de Catalunya l'any 2009 era molt diferent al del 2015”. Ras i curt, que xiular ara l'himne espanyol és més greu que el 2009 perquè ara hi ha més independentistes.

L'Audiencia Nacional ens torna a demostrar que davant dels símbols espanyols i la unitat d'Espanya no hi ha ni llibertat d'expressió, ni d'opinió ni, gairebé, de pensament. Continuen intentant aconseguir per la via judicial el que no poden fer per la via política i social. Si la gent està emprenyada, per mil i una coses, xiula l'himne i a qui faci falta. I els òrgans judicials haurien de ser una mica més coherents i no anar canviant la seva visió dels fets per conveniències polítiques. Si xiular un himne no era delicte el 2009, tampoc ho hauria de ser el 2015. I tampoc el 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)