Editorial

L'EDITORIAL

Verstappen, o com ser madur als 18 anys

El triomf del pilot holandès qüestiona
la regla de l'edat mínima d'accés a la F-1, adoptada
a propòsit
del seu debut als 17 anys

Els que entenen de màrqueting ho tenen clar: els missatges funcionen si són simples i directes. I la fórmula 1, tan complexa que cada vegada costa més de desxifrar el perquè del que hi passa, molt de tant en tant n'envia algun, d'aquests missatges senzills. Diumenge, al Circuit de Barcelona-Catalunya, va guanyar un pilot de 18 anys, Max Verstappen. Pilot per formació i per genètica –el seu pare, Jos, va ser pilot de F-1 vuit temporades–, Verstappen va demostrar que als 18 anys es pot estar format i tenir un comportament madur no només per compatir pista –i risc– amb una vintena de rivals més, sinó per guanyar-los el primer dia que disposa d'un material tècnic de primer nivell. Tothom sap que amb els Mercedes a la pista no hauria guanyat, però això no treu cap valor a la seva gesta, perquè la pressió intrínseca de tot pilot sota el paraigua comú de Red Bull i Toro Rosso va ser molt superior en tot el cap de setmana del seu ascens a Red Bull. I no va cometre cap errada.

La seva victòria qüestiona la norma que es va implantar a propòsit del seu fitxatge per Toro Rosso quan tenia només 16 anys. Es va situar l'edat mínima per debutar en la F-1 als 18 anys (ell ho va fer amb 17) perquè es considera que abans un pilot no està prou preparat. La victòria del jove holandès ha tornat a demostrar que, a aquests nivells, és fàcil equivocar-se si es generalitza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)