Editorial

L'EDITORIAL

La UEFA ha de ser dura amb la violència

La UEFA
va avisar les federacions d'Anglaterra i de Rússia que exclourà els seus equips de l'Eurocopa si es repeteixen els aldarulls

La UEFA va reaccionar ahir de manera contundent als lamentables incidents que aficionats anglesos i russos van protagonitzar a Marsella abans i durant el partit que va enfrontar les dues seleccions. L'òrgan rector del futbol europeu va avisar les federacions d'Anglaterra i de Rússia que exclourà els seus equips de l'Eurocopa si es repeteixen els aldarulls de dissabte.

La UEFA, doncs, no està disposada que el torneig que acaba de començar sigui un no parar d'incidents entre aficions –ahir alemanys i ucraïnesos se les van tenir a Lilla–. Ara només cal que no s'arronsi i sigui tan dura amb les federacions dels aficionats violents com ho està sent amb el FC Barcelona perquè els seus aficionats mostren banderes estelades, que segons la UEFA inciten a la violència.

La UEFA també té part de culpa del que va passar a les grades del Vélodrome de Marsella, ja que el mateix organisme va reconèixer que hi van haver el que va anomenar “disfuncions” a l'hora de separar les dues aficions. Un fet imperdonable tenint en compte els precedents que hi havia d'incidents entre les dues aficions. També les autoritats franceses responsables de la seguretat van anunciar més recursos per fer front als violents. Tot perfecte, però amb el temps amb què es preparen aquests grans esdeveniments i les experiències anteriors, tot plegat dóna una imatge de molta improvisació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)