Editorial

L'EDITORIAL

Una Eurocopa amb poc futbol i grans sorpreses

Les seleccions més afavorides pel nou sistema són les dels països petits, que afronten cada partit com un fet històric

La primera fase de l'Eurocopa va concloure ahir amb la sensació, ja temuda, que la decisió de fer un torneig de 24 equips no serviria ni per animar la competició ni per fer-la més emocionant ni més vistosa. És una decisió bàsicament econòmica presa per un organisme, la UEFA, que ja sabem com les gasta, sobretot a Catalunya. Els equips teòricament grans i favorits són els que més han decebut, començant per la selecció campiona del món, Alemanya, i acabant per la defensora del títol, Espanya, que es va deixar robar la cartera dimarts contra Croàcia. França, tot i jugar a casa, tampoc fa por i té dependència d'un jugador fins ara poc conegut, Payet (West Ham), que no ha jugat encara en cap gran equip d'Europa. La selecció espanyola també té dependència dels seus titulars, que van arribar cansats al partit contra Croàcia. Els combinats que han sortit més afavorits pel nou sistema són els dels països petits, que afronten cada partit com un duel històric. S'ha vist amb Gal·les, Eslovàquia i Islàndia –tots tres classificats– i també amb Albània, que, tot i que s'ha quedat a les portes dels vuitens, es va deixar la pell contra França, Suïssa i sobretot en la gesta contra Romania.

Més enllà del futbol, la lamentable actuació dels hooligangs i de fanàtics d'alguns països ha estat una ombra que ha enfosquit una competició que, de moment, està decebent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)