Editorial

L'EDITORIAL

Finalment arriba l'hora dels esportistes

Si no passa res, els Jocs de Rio quedaran marcats pel que facin els esportistes a l'estadi, a la piscina i als pavellons

L'històric estadi de Maracanã obrirà avui a Rio de Janeiro els Jocs Olímpics de la 31a olimpíada. El camí que la ciutat brasilera va començar l'octubre del 2009 quan va derrotar Madrid per 66 vots a 32 a Copenhaguen i va aconseguir ser la seu dels Jocs ha estat molt llarg i ple de dificultats. Moltes més de les que tothom es pensava fa quasi set anys quan va aconseguir la nominació. El Brasil tenia una economia sòlida i el llavors president del país, Lula da Silva, va saber jugar bé les seves cartes i va convèncer els membres del COI que calia obrir els Jocs i l'olimpisme a una nova àrea, a un nou món. Els Jocs no s'havien fet mai a l'Amèrica del Sud i Rio va aconseguir l'organització dels Jocs del 2016.

Set anys després, Rio inaugura els Jocs en una situació molt diferent de com es pensava. La crisi econòmica també ha fet molt de mal a un país que veu molt malament les despeses –moltes, innecessàries– que s'han fet per als Jocs, quan al país hi ha necessitats més urgents. I si a aquests problemes interns hi afegim l'amenaça terrorista global que patim actualment...

Sigui com sigui, hagi passat el que hagi passat, ara és l'hora dels esportistes. Dels que han de ser els veritables protagonistes dels Jocs. Si no passa res, els Jocs de Rio quedaran marcats pel que facin els esportistes a l'estadi, a la piscina, als pavellons i arreu on es disputin competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)