Editorial

L'EDITORIAL

Els Jocs Olímpics de Rio ja són història

I els esportistes, aquells pels quals es munta cada quatre anys aquest esdeveniment, no fallen mai

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro ja són història. Molts dels mals presagis que hi havia abans de la inauguració s'han complert, però al capdavall el que acaba important a tothom és el que fan els esportistes en les diferents disciplines. I els esportistes, els veritables protagonistes de tot plegat, aquells pels quals es munta cada quatre anys aquest esdeveniment, no fallen mai. No fallen mai perquè sempre hi ha campions. Si els favorits no compleixen els pronòstics, sempre hi ha qui els substitueix i s'erigeix en el nou rei. És la llei de la vida i de l'esport. I a Rio, com passa cada quatre anys, s'ha complert.

Els Estats Units han estat els grans dominadors dels Jocs, amb més medalles que fa quatre anys a Londres, tot i que aquest cop les comparacions amb el que va passar fa quatre anys són de mal fer, per l'absència de molts dels esportistes de Rússia. En tot cas, els Estats Units han dominat davant de la Gran Bretanya, la Xina, Rússia, Alemanya i un Japó que, amb 41 medalles, ha presentat les seves credencials per als Jocs que organitzarà a Tòquio el 2020. Per a la delegació espanyola, les 17 medalles aconseguides, amb set d'or, han satisfet les expectatives del Comitè Olímpic Espanyol (COE). I dintre d'aquests resultats, cal destacar, com sempre, la bona aportació dels esportistes catalans, presents en vuit de les medalles que ha guanyat la delegació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)