Sabadell

Un gol separa el Sabadell de salvar la categoria

2a divisió A. Els arlequinats guanyen de manera solvent a Anduva, però la victòria del Lugo a Vallecas (1-0) els condemna al descens

Mirandés 0 Sabadell 2

MIRANDÉS:Limones; Víctor Gómez, Berrocal, Trigueros, Javi Jiménez (Letic, 80’); Javi Muñoz, Genaro (Meseguer, 80’), Álex López (Caballero, 66’); Moha (Martínez, 59’), Simon Moreno (Barco, 66’) i Djouahra.SABADELL:Mackay; Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Grego Sierra (Héber Pena, 59’); Óscar Rubio, Cuevas, Undabarrena (Coch, 72’), Cornud (Ozkoidi, 26’); Stoichkov, Querol (Juan Hernández, 72’); i Edgar (Capó, 72’).GOLS:0-1 (64’) Juan Hernández. 0-2 (79’) Stoichkov.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva.T.G.:al local Trigueros.PÚBLIC:Sense públic, a Anduva, a porta tancada.

L’àrbitre va xiular a Vallecas i es va fer un silenci sepulcral a la gespa d’Anduva. Els vuit minuts que van separar el final del partit del Sabadell del final del partit del Lugo es van viure en la intimitat més absoluta. Les llàgrimes, però, van caure de manera conjunta. El Sabadell baixarà de categoria tot i haver fet la feina guanyant contra el Mirandés en la darrera jornada de lliga. Als arlequinats els calia que el Logroñés no guanyés –i no ho va fer– contra Las Palmas, però també l’ajut de l’Espanyol o del Rayo Vallecano. I cap dels dos no va arribar. Els madrilenys van quedar a un sol gol, tot i que es van passar tota la segona meitat atacant, a partir del gol de Barreiro (43’), de manera que els arlequinats queden condemnats al tercer graó del futbol estatal una temporada més.

El Sabadell va evidenciar les urgències per la victòria en un inici d’enfrontament marcat per arribades constants a l’àrea rival. Stoichkov, amb dues oportunitats des de l’àrea petita, va vorejar el gol. L’atacant andalús ho va provar fins i tot des del mig del camp, i Sierra també la va tenir en una jugada a pilota aturada. Fins i tot Edgar Hernández va marcar, però la jugada de Cornud –que es va lesionar en la mateixa acció i va haver d’abandonar el terreny de joc– va quedar anul·lada per fora de joc.

Els canvis d’Hidalgo després del descans van funcionar. Primer, perquè el seu equip es va avançar en una combinació entre Héber Pena, Adri Cuevas i Juan Hernández, dos dels jugadors de refresc. I segon, perquè el Mirandés amb prou feines va inquietar Mackay. Alguns xuts llunyans que a mesura que passaven els minuts es van anar esvaint.

La daga va ser obra de Stoichkov, que havia de mesurar molt els esforços per culpa d’una lesió muscular. El gest tècnic protegint la pilota i corrent, com va poder, per col·locar la pilota per sota de les cames a Limones va ser deliciós i d’alguna manera va tancar el partit quan faltaven deu minuts per al final. A partir d’aquí, el xoc a Anduva va desaparèixer i tota l’atenció es va focalitzar en el partit de Vallecas, en què el Rayo no parava d’atacar i atacar. El gol, però, mai no va arribar i el Sabadell va plànyer una sort forjada durant 41 jornades i culminada de la manera més dolorosa.