Seleccions

seleccions catalanaes

Els beneficis d'una Catalunya independent

Política esportiva. Un estudi quantifica que les federacions esportives obtindran 93 milions d'euros de nous ingressos en cas que Catalunya s'independitzi

La independència de Catalunya permetrà a les federacions esportives catalanes generar un total de 93.004.097 euros cada any en concepte de nous ingressos i 705 nous llocs de treball. Aquests són els números més cridaners de l'estudi impulsat per la Plataforma Proseleccions Ešsportives Catalanes que es va presentar ahir al Palau de la Generalitat en presència de la consellera de la Presidència, Neus Munté. “La independència és també una oportunitat per a l'esport català”, va resumir la consellera, que també va glossar els enormes beneficis de l'esport, des de la cohesió social fins a la projecció internacional, ara que es commemora el vint-i-cinquè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Per a l'estudi, elaborat per Toni Garcia i Vicente Javaloyes, destacats juristes i gestors especialitzats en l'àmbit esportiu, s'han processat dades objectives de deu federacions de dimensions diferents. Per calcular les dades, els autors han utilitzat la comparació amb les realitats d'estats d'una dimensió similar a la de Catalunya o han pres com a referència la part proporcional corresponent a les federacions espanyoles. L'estudi quantifica l'impacte de la independència en un termini de tres o quatre anys, que és quan la participació en les competicions internacionals ha de començar a ser regular. Si els nous ingressos seran de 93 milions d'euros –en concepte de patrocinis, els drets de televisió o les activitats formatives–, les despeses estimades sumaran uns 75 milions –en personal i altres qüestions logístiques–. El benefici, per tant, arribarà gairebé als divuit milions d'euros (el 23,98%). En l'informe es calcula que en el conjunt de federacions la independència generarà 705 llocs de treball, la majoria destinats a les àrees tècnica, de màrqueting i de comunicació.

Segons l'estudi, el nombre d'atletes que tindrà Catalunya en els Jocs Olímpics passarà dels 98 als 129/149, que a mitjà termini aspiraran a aconseguir entre vuit i nou medalles.

El treball elaborat per Garcia i Javaloyes es pot consultar en la seva totalitat al lloc web de la Plataforma Proseleccions, www.seleccions.cat.

Oportunitat històrica
Les federacions esportives catalanes qualifiquen l'oportunitat d'històrica.
Oportunitats laborals
Es crearien un 705 nous llocs de treball, la majoria dels quals se centrarien en l'àrea tècnica, de màrqueting i de comunicació.
Impacte global
L'impacte total de nous ingressos per al conjunt de les federacions esportives catalanes seria de 93 milions d'euros.
Solidaritat olímpica
Accés als programes d'ajuda de Solidaritat Olímpica, fins a dos milions de dòlars per cicle olímpic.
Jocs Olímpics
Respecte als Jocs de Rio, es passaria de 98 esportistes catalans en els Jocs a 129, i el nombre de medalles passaria de quatre a vuit.
Aquest estudi és una derivada del 2014, sobre l'impacte de la independència en el sector esportiu
Gerard Figueras
secretari general de l'esport
La conclusió és que la independència també és una oportunitat per a l'esport català
Neus Munté
consellera de la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)