Seleccions

Montilivi espera una Catalunya de luxe

Selecció. En la presentació del duel contra Veneçuela del dia 25 de març, el seleccionador confirma la presència d’Àlex Granell en una llista que tindrà diversos noms de primera línia

Montilivi va viure el darrer partit de Catalunya i serà l’escenari de la tornada als terrenys de joc de la selecció absoluta de futbol. Des d’aquell desembre del 2016 han canviat força coses tant a l’estadi gironí com a l’entorn del combinat català. Una de les més destacades és que el duel contra Veneçuela serà el primer de la història que Catalunya disputa en data FIFA, o sigui, en jornades exclusivament destinades a enfrontaments entre seleccions internacionals. “És tota una fita poder jugar en aquesta data. Sempre és especial quan juga Catalunya, però aquest cop segur que encara serà més que un partit”, va reconèixer el president de la FCF, Joan Soteras, durant l’acte de presentació del partit que es va fer ahir a Girona.

Un escenari perfecte

El fet de jugar en data FIFA provoca que les grans lligues de futbol s’aturin i que els futbolistes catalans que hi competeixen quedin a disposició de la possible crida de Gerard López. En aquest sentit, el seleccionador català ja va avançar que intentarà fer un bloc altament competitiu: “Tenim molts futbolistes excel·lents per triar. Jo intentaré que vinguin i després ja dependrà de la seva voluntat i que els seus clubs ens els cedeixin.” En aquest sentit, Gerard López va confirmar que el capità del Girona, Àlex Granell, serà a la llista que es farà pública dimecres que ve. “És un orgull vestir la samarreta de Catalunya, i més en un moment polític com l’actual i a Girona, que és casa meva”, va valorar Granell just després de saber la crida del seleccionador. Des de TV3, també es va apuntar que noms com Piqué, Cesc o Xavi segurament seran a la gespa de Montilivi en una clara mostra de l’elevat nivell que pot tenir la convocatòria.

Un rival atractiu

Catalunya s’enfrontarà a Veneçuela, la selecció número 32 del rànquing FIFA, que arribarà a terres gironines en plena preparació de la copa Amèrica de l’estiu que ve. De fet, pocs dies abans haurà jugat contra l’Argentina de Leo Messi al Wanda Metropolitano i noms com Rondón (Newcastle), Rincón (Torino) o el golejador de la lliga americana Josef Martínez (Atlanta) seran una bona pedra de toc per a l’equip català. Entre els jugadors de la vinotinto també hi haurà el futbolista del Peralada Nahuel Ferraresi. El prometedor central del filial gironí ja ha estat cridat amb la selecció absoluta de Veneçuela en diverses ocasions tot i tenir només 20 anys, i ara repeteix en la llista.

La combinació d’una selecció catalana amb grans noms del nostre futbol, així com l’entitat del rival i el moment polític que viu Catalunya, fa tenir esperances que les graderies de Montilivi presentin un magnífic aspecte. En aquest sentit, l’alcaldessa, Marta Madrenas, es va mostrar orgullosa que Girona pugui ser la seu de l’enfrontament: “És una gran oportunitat per visualitzar el potencial esportiu català, i demostrar que Catalunya pot ser un país normal també a través de l’esport.” Des de la secretaria general de l’Esport a Girona, Josep Pujols va remarcar la importància que el duel de la selecció catalana torni a sortir de Barcelona i arribi al territori, en aquest cas a Girona.

LES VALORACIONS DURANT LA PRESENTACIÓ DEL PARTIT A GIRONA

És un orgull ser la seu d’un partit que també serveix per mostrar que Catalunya és un país normal
Marta Madrenas
alcaldessa de Girona
Tenim molts noms excel·lents per escollir i el fet que es jugui en data FIFA ajudarà que vinguin
Gerard López
seleccionador català
És un orgull jugar amb Catalunya, i més en un moment polític com l’actual i a casa meva, Girona
Àlex Granell
Jugador del Girona FCF
Arbitrar la selecció catalana ens fa molta il·lusió i segur que es veurà un gran partit
Xavier Estrada Fernández
àrbitre del partit
És una fita poder jugar en una data FIFA. Segur que veurem una gran selecció a Girona
Joan Soteras
President de la FCF
És important que la selecció surti de la capital i la puguem veure en altres punts del nostre territori
Josep Pujols
Representant de la secretaria general de l’esport a Girona

Entrades a 10 euros i diverses promocions

L’escenari que trepitjarà Catalunya el dia 25 de març serà ben diferent del Montilivi que els va veure jugar el desembre del 2016. Una de les grans novetats és l’ampliació de l’aforament, que aleshores era de poc més de 9.000 seients i que ara s’eleva fins als 14.000. El repte de la FCF és intentar omplir l’estadi gironí i per aconseguir-ho ha posat entrades a preus assequibles i ha engegat un seguit de promocions. Els federats de la FCF podran aconseguir invitacions a través de les peticions que facin els seus respectius clubs, mentre que els socis del Girona FC podran comprar entrades a un preu reduït de 5 euros. Pel que fa al públic en general, el cost de les entrades serà de 10 euros i es poden comprar a través de la pàgina web www.fcf.cat. Montilivi ja ha estat la seu d’altres partits de la selecció, així com d’altres esdeveniments vinculats amb el futbol català. El 2014 va ser l’escenari de la primera supercopa de Catalunya entre el Barça i l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)