Seleccions

Torna la quadribarrada

Selecció. Catalunya, 1.158 dies després de disputar l’últim partit, rep la selecció de Jamaica a Montilivi (18.45 h, TV3) en un partit que ha de ser un clam de reivindicació per la llibertat del país

La selecció absoluta torna a jugar. Sembla que faci una eternitat del Catalunya-Veneçuela del 25 de març del 2019, l’últim partit que la quadribarrada va poder disputar abans que la pandèmia condicionés la planificació que hi havia. Han passat tres anys i dos mesos des d’aquella cita, que va acabar amb victòria catalana gràcies a les dianes de Bojan i Javi Puado (2-1). O el que és el mateix, 1.158 dies. Però avui és el dia. La selecció tornarà a competir avui a les 18.45 h a Montilivi contra la selecció de Jamaica, el rival que ja estava programat per al 2020 quan la pandèmia ho va obligar a ajornar tot. Serà el tercer matx de la selecció que es jugui de manera consecutiva a l’estadi del Girona, que ja va ser escenari dels anteriors duels contra Tunísia i Veneçuela.

Com cada cita de la selecció, l’ambient a la graderia està garantit, però a ningú se li escapa que el partit d’aquesta tarda està molt lluny de la realitat desitjada. I és que l’oficialitat de la selecció catalana, igual que la independència del país, està en un punt mort des de fa temps i, a diferència de les cites anteriors, no hi ha gaires arguments que convidin a l’optimisme. L’esperança de veure la selecció jugant per classificar-se per jugar l’Eurocopa o el Mundial està més difuminada que mai, i conformar-se amb un rival com ara Jamaica, poc atractiu per a l’espectador, tampoc hi ajuda. Com tampoc ho han fet les circumstàncies que envolten el partit, amb la final de la Champions i el final de lliga de primera divisió que s’han menjat tota l’atenció, igual que les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, que van fer que tot just ahir Joan Soteras, reelegit president i que avui serà a la llotja, prengués possessió del càrrec.

Sigui com sigui, avui la selecció viurà una altra jornada per la reivindicació. Encara que no sigui l’escenari més ideal de tots, la quadribarrada té una altra oportunitat de deixar-se veure al món i no s’ha de desaprofitar. I ben segur que l’afició respondrà des de la grada de Montilivi. Els segadors retronaran amb força i les estelades ocuparan cada racó de l’estadi en un crit de llibertat que s’ha d’escoltar arreu amb molta força per aconseguir que el d’avui sigui un dels últims compromisos sense l’oficialitat de la selecció.

Els 23 jugadors que ha convocat el seleccionador, Gerard López, faran un únic entrenament aquest matí a la gespa de Montilivi, just abans de la roda de premsa prèvia que oferiran el tècnic i un dels jugadors. La llista que ha hagut de configurar Gerard López també és de circumstàncies, i és que, tot i que la primera divisió hagi acabat, hi ha molts condicionants que han dificultat la tria. El Barça té un amistós a Austràlia i només ha pogut cedir Riqui Puig i Mingueza, a banda de Ferran Jutglà. El davanter del filial blaugrana va ser un dels escollits a última hora per substituir, juntament amb Pere Milla, les absències d’Aitor Ruibal, baixa mèdica, i Dani Olmo, una de les figures a qui finalment el Leipzig ha retingut. De l’Espanyol la representació també serà curta, amb només Sergi Gómez i Puado a la llista, mentre que Mariano, del Madrid, tampoc ha pogut ser citat per la final de la Champions. Tampoc hi seran els catalans que juguen a la MLS com ara Ilie Sánchez o Fontàs, ni els de la lliga japonesa, com per exemple Bojan o Samper, ja que tots dos tenen compromisos de lliga aquesta setmana. Tots aquests condicionants han provocat que només set jugadors repeteixin a la selecció respecte del partit de fa tres anys contra Veneçuela, entre els quals hi ha Marc Bartra, que viurà el seu setè partit amb la selecció, el que més vegades ha estat en la llista de convocats.

Jamaica, amb proves

El rival de la selecció aquesta tarda ocupa la posició número 64 del rànquing de la UEFA i en el seu palmarès hi ha dos subcampionats de la copa d’Or de la Concacaf. Per al partit d’aquesta tarda a Montilivi, però, el seleccionador Paul Hall ha donat descans als seus jugadors més importants, que segurament sí que seran en la llista per als partits de la lliga de les nacions del juny. És el cas de Leon Bayley, Mariappa, Moore, Bobby Reid o Michail Antonio, que no seran avui a Montilivi.

ÚLTIMS CANVIS

Pere Milla i Ferran Jutglà entren a la llista per suplir Dani Olmo i Ruibal

TOT AVUI

La selecció només farà una sessió d’entrenament aquest matí abans del matx

MOLTA NOVETAT

Només repeteixen set jugadors respecte del partit del 2019 contra Veneçuela

EL RIVAL

Jamaica ha deixat a casa els seus millors jugadors pensant en la lliga de les nacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)