Seleccions

Un retorn esperat

Seleccions. Veneçuela serà el rival al novembre de la selecció catalana femenina, que no juga des del 2019. La federació preveu fer jugar a la primavera l’absoluta masculina i la femenina

La selecció absoluta masculina va recuperar el partit després de l’aturada forçada per la pandèmia, però la femenina es va quedar sense. Per compensar-ho, la Federació Catalana de Futbol (FCF) preveu dues cites de la femenina aquesta temporada, i ja té lligada la primera. Serà contra Veneçuela, en la primera quinzena de novembre, tot i que encara està pendent de concretar la data i la seu. Va ser l’anunci destacat de la presentació oficial de la temporada que va fer la FCF ahir, tot i que ja hi ha competicions en marxa.

La selecció catalana femenina no juga des del 21 de gener del 2018, contra Xile a l’Hospitalet (0-0). “Les jugadores en tenen ganes i nosaltres també”, explicava Xavi Llorens. El seleccionador, però, assumeix que no serà fàcil dur les millors jugadores, pendents de la selecció espanyola i també d’un factor que no vol obviar: “Últimament hi ha hagut molts problemes de lesions. Hi ha jugadores a qui els pot fer molta il·lusió, però per a elles potser no és el moment. O no poden venir o surten de lesions i és un perill. Primer és la salut i mirar per elles.” Han estat reiterats els casos de jugadores del Barça que s’han lesionat amb la selecció espanyola o poc després de tornar-ne. El president, Joan Soteras, defensa la relació amb la federació espanyola –“en altres èpoques hi havia problemes, ara ni un”– però afegeix: “Tenim el problema que les nostres són la base de la selecció espanyola, que té prioritat.”

Ucraïna a l’horitzó

A més del partit del novembre, la federació preveu programar-ne un altre de la selecció femenina a la primavera, i té com a candidata la selecció ucraïnesa, dirigida per Lluís Cortés. “Hi hem tingut contactes, i té possibilitats”, va admetre Soteras. També jugarà a la primavera la selecció masculina. El més probable és que repeteixi la fórmula de jugar un cop acabada la lliga. “És bo jugar a final de temporada, perquè els clubs són més receptius que per Nadal. Aquest any és atípic pel mundial, però treballem amb la idea de jugar quan s’acabi la lliga, abans que marxin de vacances”, va comentar Gerard López. La federació té el compromís de tornar a Lleida –s’hi havia de jugar el partit contra Jamaica abans de la pandèmia–, tot i que Gerard López va admetre que a Montilivi hi estan molt bé.

PROTAGONISTES

En tenim moltes ganes. Si poden venir les millors, perfecte. El que més em preocupa són les lesions
Xavi Llorens
SELECCIONADOR FEMENÍ
És bo jugar a final de temporada. Els clubs són més receptius que per Nadal, tot i que és un any atípic
Gerard López
SELECCIONADOR MASCULÍ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)