Programació La 2

Divendres, 2 octubre de 2020
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
Pequeños universos: el universo escondido
El latido de la muerte
Sèrie documental sobre la flora i fauna de la península Ibèrica, que aprofundeix en el tractament dels microecosistemes més representatius i més propers a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 25'
06.55
Los mejores locales de diseño del mundo
Primacía de una idea
Documentals
Durada: 35'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Tohoku, el Japón salvaje
La península de Tohoku es troba a l'extrem nord de Honshu, l'illa principal del Japó. Banyada pel mar del Japó i per l'Oceà Pacífic, és una terra de volcans, boscos i costes escarpades. Per descobrir aquesta zona, s'hi viatja amb el Teiji, un guia d'alta muntanya i monjo sintoista.
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.55
La luz y el misterio de las catedrales
Catedral de Cuenca, Santa María y San Julián
De la mà de l'arquitecte i dibuixant José María Pérez, el programa proposa un recorregut per algunes de les catedrals més importants d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
El Papa Luna
Es recull part del robatori del suposat crani del Papa Luna al palau dels comtes d'Arguillo de Sabiñán, l'abril del 2000. A més, s'aprofundeix en la figura de l'aragonès més controvertit i rellevant dels segles XIV I XV.
Documentals
Durada: 75'
12.10
Nacido explorador
Australia: el outback secreto
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 30'
12.40
Mañanas de cine: Vuelve a amanecer
David Harvey és un vidu amb un fill, el Davey. Viuen en una granja aïllada d'Ohio. Vol que el seu fill tingui l'educació que la seva mare hauria volgut, de manera que es casa amb la Rachel, per donar-li una mare. Però el noi no sent un veritable afecte per ella, ja que és un matrimoni de conveniència.
Pel·lícules
Durada: 75'
13.55
Jamie en Gran Bretaña
El sur de Gales
S'acompanya el Jamie en el seu viatge gastronòmic per Gran Bretanya.
Documentals
Durada: 50'
14.45
Felinos bajo amenaza
El documental mostra la situació de desprotecció i amenaça davant l'ésser humà sota la qual es troben els grans felins. Per subsistir com a espècie acaben confinats en grans reserves per evitar-ne d'aquesta manera l'aniquilació per ramaders i caçadors sense escrúpols.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El viaje a la India de Joanna Lumley, Expedición con Steve Backshall: Ártico, la montaña helada i Nacido explorador: Turquía: tierra de leyendas: Richard Wiese viatja a Turquia per descobrir a través de la història una terra de llegendes. A les aigües cristal·lines del Mediterrani, rema sobre les ruïnes d'una ciutat destruïda per un terratrèmol fa 2.000 anys i busseja a la recerca d'increïbles tresors amagats.
Documentals
Durada: 125'
18.35
El escarabajo verde
Detritus antrópicus (I)
Reportatge sobre la producció de les escombraries, que no existeixen en la naturalesa i és l'home qui atorga valor o no als subproductes que es produeixen en qualsevol reacció astronòmica, geològica o biològica. Ha estat així al llarg de la història i serà així en el futur que li quedi a l'ésser humà com a espècie.
Altres
Durada: 30'
19.05
La cocina vegetariana de Jamie
Sorprendente chili de verduras
A la cuina vegetariana i saborosa de Jamie Oliver es troben plats sans i deliciosos amb les verdures més variades. Avui cuina un sorprenent Chili de Verdures, Sopa de Xirivia Especiada, Crestes de Verdures i una increïble Pizza de Formatge i Coliflor.
Documentals
Durada: 45'
19.50
Los mejores locales de diseño del mundo
Intimidad en naves vacías
S'han dissenyat locals aprofitant grans superfícies: polígons industrials, naus, fàbriques, aparcaments.
Documentals
Durada: 30'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.30
Días de cine
L'espai de cinema se submergeix aquesta setmana en les estrenes d'una cartellera cinematogràfica que compta amb l'últim de Viggo Mortensen i Woody Allen, Falling i Rifkin's Festival, i les espanyoles Akelarre i Explota Explota, entre d'altres títols. Com a padrina del programa, l'actriu Eva Llorach. En el tram final, el programa acomiada el director serbi Goran Paskaljevic, mort aquesta setmana, i també inclou una valoració del palmarès del Festival de Sant Sebastià, s'acosta a La Mostra de Cinema Perifèric, i recorda Walter Matthau en el centenari del seu naixement .
Altres
Durada: 60'
21.30
Qué es la belleza
Oriente medio, Líbano
En aquest viatge a la recerca de la bellesa, Julia Held es trasllada al Líban. Al cor àrab hi ha bellesa artificial.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Las cosas del querer
Un cop finalitzada la Guerra Civil Espanyola, un cantant homosexual anomenat Mario, un pianista i la xicota s'uneixen per formar un grup musical. La seva brillant trajectòria els porta a Madrid, on l'aristocràcia, avorrida i a la recerca d'emocions fortes, es llança contra el Mario per la seva condició d'homosexual. Mentrestant, la mare de la jove prova de separar la jove del xicot pianista.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.45
Historia de nuestro cine: Ese oscuro objeto del de
En el curs d'un viatge en tren, un madur cavaller anomenat Mathieu Faber explica als seus companys de compartiment la seva història sentimental amb la Conchita, una seductora dona a qui intenta conquerir. No obstant això, ella sempre aconsegueix eludir les seves proposicions.
Pel·lícules
Durada: 135'
02.00
Los Niños de la Nicotina
Mentre gran part del món intenta deixar de fumar, la indústria tabaquera prospera a Indonèsia. Els nens que treballen a les plantacions de tabac pateixen els letals efectes de la intoxicació per nicotina. Les companyies de cigarrets diuen que no poden evitar que la indústria del tabac sigui el major contribuent a l'ingrés nacional d'Indonèsia, de manera que el negoci està creixent. Milions de persones confien en la indústria per al seu manteniment, però part d'aquesta força laboral són centenars de nens i nenes que treballen als camps de tabac. El documental viatja a través d'Indonèsia escoltant els nens, els seus pares i els seus caps. I descobreix el món tòxic d'aquells nens obligats a pagar un alt preu per al seu manteniment. Perdre escola i suportar la malaltia diària no és una opció per a aquests nens.
Documentals
Durada: 45'
02.45
Documenta2
Inclou Bali, construir la armonía
Documentals
Durada: 55'
03.40
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 45'
04.25
La cocina vegetariana de Jamie
Cottage pie de verduras
Documentals
Durada: 45'
05.10
Mujeres que hicieron historia
Juana de Arco
Aquesta sèrie documental recorre la història a través de l'empremta d'algunes dones excepcionals, d'èpoques i orígens socials molt diferents.
Documentals
Durada: 50'