Programació La 2

Diumenge, 17 gener de 2021
06.10
Turismo rural en el mundo
Marruecos, las montañas del Rif
El Marroc, situat en la part septentrional d'Àfrica, té una població de trenta-cinc milions de persones. Compta amb una orografia imponent, que ha marcat el caràcter dels marroquins al llarg de la història, i està format per alts cims, rius i pobles, que es mostren en aquest fascinant recorregut.
Documentals
Durada: 35'
06.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE: Música de cine español. Des del Teatre Monumental, concert organitzat per RTVE, en col·laboració amb la Fundació Academia de Cine, sota la direcció d'Ignacio García Vidal.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
L'espai mostra com les mares de dos nens sords han aconseguit que els seus fills tinguin intèrprets a l'aula. A més, es coneix una pàgina web perquè els pares aprenguin a explicar contes en llengua de signes als seus fills sords.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
Walter Benjamin 80 años después
Lliurament dedicat a Walter Benjamin, les aportacions del qual als camps de la filosofia, la crítica literària i la història el van portar a convertir-se en una de les figures més representatives de l'escola de Frankfurt.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Tejido asociativo juvenil musulmán
El teixit associatiu juvenil musulmà és cada vegada més visible en la societat. La seva presència denota un auge notori de la creativitat dels joves musulmans que busquen fer-se un buit en aquest món tan complex.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
El carácter de Bernabé
Bernabé és un dels personatges de la Bíblia que passen desapercebuts, però que va ser clau per a l'avanç del cristianisme els primers anys. El seu caràcter continua sent avui font d'inspiració i un paradigma per a tots aquells que estimen a Jesús.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Inscritos en el Libro de la muerte
L'espai explica la història d'Osman Monterroso i la seva família, els noms de la qual van ser escrits en el llibre en què els quadrillers hondurenys apunten als qui assassinaran.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
En la estela de la Fratelli Tutti
Tíscar Espigolessis, responsable nacional de la Comunitat de San Egidio, ajuda a entendre les claus de l'última encíclica del Papa Francesc, Fratelli Tutti.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Buena noticia desde la Amazonia
El programa d'aquesta setmana s'acosta al treball dels missioners a l'Amazònia. Des de la chiquitanía boliviana fins al nord de l'Equador, en plena selva amazònica, per acabar a Santa Martín de Pangoa, en la selva central peruana.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 55'
12.50
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.20
Conflicto bajo el mar
Documental que tracta el tema de les activitats dels caçadors de tresors, que espolien la història arqueològica d'un país.
Documentals
Durada: 55'
14.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
14.40
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Las historias del bosque mediterráneo: El acorazado del bosque, Historias de primavera i Focas grises. Un viaje de supervivencia
Documentals
Durada: 150'
18.50
América salvaje
Patagonia
Patagònia és l'extrem sud d'Amèrica i un dels territoris més variats i diversos. Inclou la costa Atlàntica, on es reuneixen milers de pingüins; els elefants marins, que barallen pels seus harems a les platges ventoses, i lleons marins que són aguaitats i caçats per famílies d'orques.
Documentals
Durada: 50'
19.40
El señor de los bosques
Os Grobos
El bosc Os Grobos és un laberint de roques cobertes de molsa, a més de roures, avellaners, falgueres i una gran varietat d'aromàtics bolets. L'actriu gallega Marta Larralde és l'encarregada d'acompanyar Vicente Sevilla i gaudir de les fragàncies d'ametlles amargues o d'anís.
Documentals
Durada: 30'
20.10
Rescate
Espai que acosta a la feina dels equips especials de la Guàrdia Civil responsables dels rescats en alta muntanya, barrancs, avencs o senderes.
Documentals
Durada: 30'
20.40
El documental de La 2
Inclou Ideas que revolucionaron el mundo: Robot: Els humans estan creant una nova espècie artificial, tota una generació de robots. En un futur no gaire llunyà, aquests es convertiran en una cosa habitual. La idea de màquines amb aparença humana ve des de lluny: Homer, 800 aC, va escriure sobre Efest.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Imprescindibles
Inclou Recordando a Coderch
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: Selfie
A un ministre del govern l'acaba de detenir la policia, imputat per corrupció, malversació de fons públics, blanqueig de capitals i 18 delictes econòmics més. Aquesta és la història del seu fill, el Bosco. Les seves aventures des que és expulsat del seu xalet luxós a La Moraleja fins que entra a okupar una casa a Lavapiés; les seves angoixes sentimentals des que el deixa la seva xicota de dentadura perfecta i llavi indolent fins que l'accepta una treballadora social cega, educadora en un col·legi de discapacitats; les seves misèries des que l'expulsen del seu exclusiu màster de direcció d'empreses fins que passeja espantat pels carrers del seu nou barri.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.40
Versión española. Última sesión: Extinction
Nou anys després que una infecció convertís a gran part de la humanitat en criatures salvatges i sense intel·lecte, el Patrick, el Jack i la seva filla Lu sobreviuen sols als afores d'Harmony. No obstant això, una cosa terrible va ocórrer entre el Patrick i el Jack i un odi profund perviu entre ells.
Pel·lícules
Durada: 105'
02.25
Dinastías americanas: Los Kennedy
Inclou El poder de la riqueza, El camino al poder i Hermanos de armas: Els Kennedy, orgullosos i segurs, arriben a la Casa Blanca el 1961, un any que resulta fatídic. Intimidats per Kruschev, humiliats per Castro i odiats per la màfia, al mateix temps que s'enfronten a les revoltes racistes; continuen sent una família unida, mentre els seus pares hi siguin per guiar-los.
Documentals
Durada: 120'
04.25
Nikola Tesla
Nikola Tesla tan sols duia a sobre quatre centaus quan va arribar a Nova York el 1884 des de Croàcia. Però també portava una carta de recomanació per a l'home a qui més admirava en el món, Thomas Edison. Quan Tesla va complir 17 anys, tenia una imaginació visual portentosa. Al començament del segle XX ja era un inventor aclamat. Anomenat el mag elèctric, va morir als 86 anys sol i arruïnat.
Documentals
Durada: 55'
05.20
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'