Programació La 2

Dilluns, 25 gener de 2021
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Eva García Sáenz de Urturi
Óscar López visita l'Alcàsser de Segòvia per parlar amb Eva García Sáenz de Urturi d'Aquitania, novel·la amb la qual ha guanyat el Premi Planeta 2020. En aquest thriller històric s'explica la història de la reina Leonor d'Aquitània, que el segle XII es va casar amb el fill del rei de França com a part del seu pla de venjança per la mort del seu propi pare. A continuació, el programa se centra en la criptografia, descobreix els incunables i còdexs de Montserrat més valuosos, i es recita el Romance de don Gaiferos.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Las salvajes islas Galápagos
Presas del océano
A les illes Galápagos la vida fluctua pels implacables corrents oceànics de Panamà i Humboldt, que regulen les estacions i el ritme de vida a terra i fora. Molts dels animals que van arribar a les illes Galápagos no ho van fer per decisió pròpia, la majoria són nàufrags.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El escarabajo verde
Detritus antrópicus (II)
Segona part del reportatge Detritus antrópicus, que explica el que es coneix de les escombraries, de la seva evolució històrica i del seu futur. L'espai entrevista diferents experts com per exemple Eudald Carbonell, creador del sistema lògic analític transdisciplinar que va permetre en els jaciments de la serra d'Atapuerca descobrir l'Homo antecessor, un homínid anterior a l'Homo sapiens sapiens i l'Homo neanderthalensis. A més, es compta amb la intervenció de Manuel Toharia, físic i divulgador científic que va presentar i va dirigir diversos programes televisius sobre ciència, així com diverses revistes sobre el tema. Finalment, s'entrevista Josep M. Gasol, que investiga el paper ecològic dels microorganismes en tota mena d'ecosistemes aquàtics i, més tard, es xerra amb Rafael Gili, doctor en Història Moderna i especialista en la història de Madrid.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Secretos del museo: Un bagul ignorat i sense catalogar com a peça del museu durant molts anys es rescata dels magatzems perquè sigui exposat en una exposició sobre bosses. La conservadora de llibres cuida d'una relíquia de fa 360 anys: una col·lecció de 150 diorames victorians de paper.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Los jardines italianos de Monty Don
Roma
Monty Don fa un gran recorregut pels magnífics jardins d'Itàlia, des dels luxosos retirs del nord adinerat fins als luxosos refugis del sud romàntic. El Monty comença el seu viatge a Roma, on els turistes acudeixen per la seva riquesa arquitectònica però també pels seus jardins.
Documentals
Durada: 60'
12.40
Mañanas de cine: La tierra del orgullo
El 1874, John Philip Clum és nomenat agent de govern a càrrec de la reserva apatxe de San Carlos, a l'estat d'Arizona. Un cop allà, pren consciència del tracte inhumà a què és sotmès l'orgullós i derrotat poble indígena.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.05
8 días que marcaron la historia de Roma
El renacimiento de Roma
L'any 293 dC l'Imperi Romà era tan immens que va ser dividit en quatre parts per a una major governabilitat. Però l'any 312 dC aquest sistema va col·lapsar completament i Constantií, l'any 315 dC entraria a Roma per reunificar l'Imperi després del seu triomf sobre Majenci.
Documentals
Durada: 45'
14.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Viena, Naschmarkt
Situat en el cor culinari de Viena, el mercat Naschmarkt ofereix tant productes locals com delícies exòtiques. En aquest capítol es visita el lloc més espectacular de tots, un lloc de vinagres de fruites i balsàmics. A més, s'ensenya com es produeix l'autèntica mozzarella de búfala.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: Mantis, la reina del río seco, La carrera de la vida: Guerreros de la naturaleza i La carrera de la vida: Corre como el viento: Amb els depredadors sempre en espera de menjar, la presa ha d'evitar ser agafada. Qualsevol adaptació defensiva que la presa pugui utilitzar augmenta les possibilitats de supervivència de la seva espècie. No obstant això, algunes adaptacions són mecanismes de defensa que donen a la presa un avantatge contra els seus enemics.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Los Ghats occidentales, India: Els pujols i muntanyes del Ghat, l'Índia, viuen gràcies al monsó de l'estiu, que ajuda a la seva flora i fauna. Hi ha una gran varietat d'animals, relíquies evolutives de Gondwana, com la granota mutant, el loris esvelt, la guineu voladora o l'os morrut.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Mercados, en el vientre de la ciudad
Palermo, Ballarò
El mercat de Ballarò, situat en el popular barri de l'Albergheria, és el major dels tres mercats de comestibles de Palerm. El menjar de carrer és imprescindible i s'acompanya un guia especialitzat en aquests llocs. A més, es fa un viatge nocturn a la recerca de sardines.
Documentals
Durada: 50'
19.55
Deslenguados
Verdad
Dani Orviz s'obstina a trobar la veritat i, per això, entrevista el periodista Carlos Franganillo. A continuació, de la mà de Myriam Redondo, de Verifica RTVE, es mostra la quantitat de faules que apareixen diàriament a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. A més, es conversa amb l'escriptor Juan Jacinto Muñoz Rengel, autor del llibre Una historia de la mentira.
Altres
Durada: 30'
20.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
20.45
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Grandes diseños de vuelta
Contra vent i marea, l'Andy i la Jeanette construeixen una casa de robustos finestrals sobre un penya-segat a Galloway, sud-oest d'Escòcia. Perquè els arribi el pressupost, l'Andy dirigeix les obres, que la Jeanette confia que s'acabin en un any per decorar ella mateixa l'interior.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Cachitos de hierro y cromo
Cachitos Ciudades
Després d'un any sense poder sortir de viatge per la pandèmia, el programa ofereix un petit respir als amants del turisme urbà. Per això, viatja per les ciutats del món a través de la música del fons documental d'RTVE. Una ruta musical per Espanya i la resta del món a través d'artistes cantant a les seves ciutats, com Manolo Escobar a Almeria, Medina Azahara a Còrdova, Peret a Barcelona i Los Chunguitos a Badajoz. Hi ha altres com Raffaella Carrà, a qui l'apassiona Nova York, a Paloma San Basilio París, i alguns grups com Leño o Los Sirex canten que estan més que farts de Madrid.
Documentals
Durada: 55'
22.55
Un país para escucharlo
Barcelona y Tarragona. Guillem Gisbert, vocalista del grup Manel, exerceix d'amfitrió d'Ariel Rot en el seu recorregut per les províncies de Barcelona i Tarragona. Com a artistes convidats figuren Miguel Poveda, Mala Rodríguez, Bad Gyal, Pep Sala i Núria Graham, entre altres.
Altres
Durada: 65'
00.00
Documentos TV
Inclou La vida sigue
Altres
Durada: 60'
01.00
Metrópolis
PSJM
Programa monogràfic dedicat a PSJM, equip de creació, teoria i gestió format per Cynthia Viera i Pablo San José.
Altres
Durada: 30'
01.30
Conciertos de Radio 3
Rodrigo Cuevas. L'artista Rodrigo Cuevas és inclassificable. Basta un cop d'ull i 30 segons de la seva música per saber que s'és davant un artista únic, on el nou i el vell es confonen perquè surten del mateix tronc, el seu talent.
Altres
Durada: 40'
02.10
Ideas que revolucionaron el mundo
El coche
Als éssers humans sempre els ha agradat explorar, des del principi dels temps. Aquest instint humà ha donat lloc a la mobilitat i això ha canviat el món. La invenció del cotxe ha estat la màquina definitiva de la llibertat, i els vehicles autònoms poden ser el futur.
Documentals
Durada: 50'
03.00
Hitler en París
23 de juny de 1940. Després de la derrota de França davant l'Alemanya nazi, Hitler fa una visita llampec a París. Com a arquitecte fracassat, sempre havia somiat de descobrir aquesta ciutat com un simple turista. Les seves visites a l'Òpera, el Concorde, els Camps Elisis i el Trocadéro el van sorprendre i impressionar. Fins i tot va arribar a confessar que aquest dia va ser el moment més gran i bell de la seva vida. Perquè si Hitler menyspreava els francesos, estava estranyament fascinat per la seva capital, font d'inspiració del seu projecte Germania, la futura capital del món, que se suposava que superaria París en bellesa.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Mercados, en el vientre de la ciudad
Munich, Viktualienmarkt
El mercat de Viktualienmarkt és un dels més coneguts de Munic. Amb més de 100 establiments, ofereix una gran varietat de productes frescos, llocs on menjar alguna cosa o un biergarten, jardí de la cervesa. A cinc minuts del mercat, es troba l'últim molí de Munic en actiu.
Documentals
Durada: 55'
04.50
Turismo rural en el mundo
Serbia
Una de les deu nacions banyades per les aigües del Danubi és la República de Sèrbia, al cor dels Balcans. En aquest viatge es troben recòndits boscos, majestuoses muntanyes i imponents fortaleses que defensaven territoris estratègics en el nexe d'unió entre Orient i Occident.
Documentals
Durada: 30'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'