Programació La 2

Dimarts, 20 abril de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en els efectes de la contaminació en la salut. L'incompliment de les recomanacions internacionals sobre contaminació atmosfèrica es relaciona amb gairebé dos mil morts prematures a l'any a Barcelona i Madrid, dues de les ciutats europees més poblades. Ho diu un nou estudi de l'Institut de Salut Global, Isglobal. El trànsit rodat és el causant principal d'una situació que mereix una reflexió profunda. A més, l'espai parla sobre el futur del capitalisme i es planteja cap a on porta el sistema econòmic actual a través de reflexions de l'economista Santiago Niño-Becerra i del filòsof Edgar Straehle. Més tard, s'entrevista la investigadora Catherine l'Eduyer, autora dels llibres Educar en el asombro i Educar en la realidad. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez proporciona tres recomanacions per dormir millor.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Cazadores creativos
Las trincheras
Nyus i zebres, en la seva migració anual buscant aigua i menjar, han de travessar dos rius, el Grumeti i el Mara. Atrinxerats, famolencs, silenciosos i pacients, els cocodrils esperen la seva arribada.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El espectáculo de la Tierra: El planeta dibujado: Mentre l'interior d'Austràlia s'ha cobert de taques pàl·lides, obra d'uombats, a la selva verda tropical del Congo, una increïble reunió d'elefants ha creat una clariana. A més, a l'Amazones, els girs del riu i les seves voltes han fet una llar per a manatís rehabilitats.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Versalles, los desafíos del Rey Sol (II)
Versalles formava part d'un projecte polític. Va ser un centre de poder i de plaer, però també de ciència, un lloc d'experimentació i un laboratori científic. El rei volia regnar associant la ciència i la tecnologia a les obres públiques del seu regnat.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: ¡Desenfunda!
Un expresidiari, exmembre de la banda de Jesse James, es veu embolicat en una baralla en la qual es comet un assassinat del qual és acusat. És perseguit per la justícia, però escapa i es refugia en una habitació d'un hotel, prenent com a ostatge una actriu.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.05
El viaje a la India de Joanna Lumley
Desafiant les carreteres de Bombai, la Joanna fa una passejada en una companyia de taxis exclusivament femenina de la ciutat i visita el Times of India, on el seu oncle va ser editor del diari les dècades de 1930 i 1940.
Documentals
Durada: 50'
14.55
Las recetas de Julie
Versalles
Moltes persones anònimes relaten, pels seus coneixements, l'art de banquets, festes i celebracions reials en l'època de Maria Antonieta. A més, la Julie prepara tres receptes: sopa de colomins amb pèsols, pain perdu i flam de rap amb tomàquet.
Altres
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Arsenal animal i El año de la naturaleza canadiense: Verano: L'estiu és una estació d'extrems per a la vida salvatge del Canadà, és la més curta però també la més canviant. La calor del sol atreu nous visitants, per a alguns significa abundància, per a altres és una època de desafiaments. A més, les cries nascudes a la primavera tenen moltes coses per aprendre.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El misterio de los gigantes de la Edad de Hielo
Documentals
Durada: 55'
19.10
Las recetas de Julie
La mesa de Marcel Pagnol
La Julie redescobreix el novel·lista, dramaturg i cineasta francès Marcel Pagnol. Per fer-ho,, viatja als turons provençals, al peu del Garlaban, que va inspirar tota l'obra de Pagnol. El menjar és omnipresent en la seva obra: el guisat de pop, la bullabessa de Màrius, la broqueta de tord i les navettes.
Altres
Durada: 55'
20.05
Página 2
María Dueñas
El programa entrevista l'escriptora María Dueñas, que presenta Sira, la segona part de la novel·la El tiempo entre costuras. A més, també es compta amb l'escriptor Javier Cercas, que mostra el que significa publicar una novel·la de gran tirada, i es parla de la relació entre la literatura i la moda amb Txell Miras i Charo Mora.
Altres
Durada: 25'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.35
Nacido explorador
Sudáfrica: encuentros inolvidables
Richard Wiese explora la part més salvatge del llegendari Parc Nacional Kruger de Sud-àfrica, on es troba amb elefants, lleons i girafes. A més, s'endinsa en la sabana per veure l'esquiu rinoceront blanc i visita una vila a Makuleke.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Megaestructuras legendarias
Lourdes, el santuario colosal
Història de la construcció del santuari de Nostra Senyora de Lorda. Un complex de tres basíliques, amb la cripta més gran del món, destí de milions de pelegrins que van a veure la gruta dels Pirineus on, a mitjan segle XIX, va aparèixer la Verge a una jove pastora.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Rutas bizarras
El Museo de la Tortura y el laberinto más grande de España
La col·lecció etnogràfica de Sant Andrés de Valdelomar és la primera parada d'aquest viatge per a la Marta i el Touri. A més, descobreixen les curiositats del romànic eròtic i coneixen l'únic habitant d'Otero del Monte. Més tard, visiten el Museo de la Tortura de Santillana i entren al laberint més gran d'Espanya.
Altres
Durada: 50'
22.50
Un país para reírlo
Galicia: de la comedia y las costumbres
En aquest nou episodi, Teté Delgado guia Goyo i el seu amic Jaime per l'humor i els costums de Galícia. Santiago de Compostel·la i la Corunya són les ciutats triades per explorar, tant de dia com de nit, la millor comèdia gallega. A més, Goyo i Teté es retroben amb Roberto Vilar, un dels presentadors més coneguts de la televisió gallega. Més tard, tots tres comparteixen pop, anècdotes i curiositats molt divertides. Posteriorment, l'actor Carlos Blanco és un altre dels convidats a xerrar amb Goyo sobre les intencions amagades i l'humor esmolat que caracteritza els gallecs. Finalment, la nova generació de còmics i la que més triomfa a les xarxes també té el seu lloc al programa. David Amor, Rafa Durán i la youtuber Carolina Iglesias expliquen a Goyo com el seu tipus d'humor ha aconseguit triomfar per tot el país.
Altres
Durada: 65'
23.55
Documentos TV
Inclou El pueblo contra el agente naranja
Altres
Durada: 55'
00.50
Metrópolis
Toni Serra
El programa dedica un monogràfic a Toni Serra, figura imprescindible en el panorama del videoart espanyol, que va morir inesperadament el novembre de 2019 quan estava a punt de viatjar a l'Iran per acabar de gravar la seva nova pel·lícula Asemanastán.
Altres
Durada: 35'
01.25
Conciertos de Radio 3
El altar del holocausto. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.55
Documenta2
Inclou El secreto de las momias de animales
Documentals
Durada: 55'
02.50
Maestros de la ingeniería
Maestros del agua. presas y canales
Un viatge en el temps i l'espai després dels passos dels enginyers que, intentant dominar l'aigua, van construir canals, dics i preses que van transformar la història de la humanitat en redissenyar el paisatge del planeta i facilitar una revolució comercial.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Las recetas de Julie
La mesa de François Rabelais
La Julie convida a descobrir un país imaginari, Rabelasia, un país de bon menjar, vins fàcils de beure i una cultura alegre, que se situa al voltant dels llocs on va néixer i va viure a la fi del segle XV l'humanista François Rabelais, a Indre i Loira.
Altres
Durada: 55'
04.35
Arsenal animal
Cabeza y extremidades
A tots els continents, l'habilitat dels animals en el combat cos a cos pot marcar la diferència entre la vida i la mort al camp de batalla de la natura. En aquest episodi, es mostra com utilitzen les seves armes físiques alguns animals, com el uapití, el bisó o el cangur.
Documentals
Durada: 50'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'