Programació La 2

Divendres, 14 maig de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en l'accés a Internet. La bretxa digital camp-ciutat és una realitat i ara tenir connexió a internet a les zones rurals és tan important com en el seu moment ho va ser tenir electricitat. Iniciatives d'operadors com Guifinet hi ajuden creant xarxes de fibra local per evitar l'abandonament i, fins i tot, atreure nous veïns. A més, Marta Cáceres entrevista la fotoperiodista Judith Prat. A Matria recull 128 imatges que donen visibilitat a la violació dels drets humans de les persones que treballen al camp, sobretot a les dones. Més tard, en innovació social es coneix Julie's Bicycle, una organització que treballa perquè el món cultural i artístic sigui un exemple de sostenibilitat. Finalment, el filòsof Miquel Seguró reflexiona sobre l'oposat a la intel·ligència.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Paseos históricos
Filadelfia, los padres fundadores
El programa celebra el 4 de juliol, Dia de la Independència, a Filadèlfia, el veritable bressol dels Estats Units. Va ser-ne la primera capital i on es van redactar la Declaració d'Independència i la Constitució. A més, es coneixen els edificis i institucions històriques que van participar en la invenció del país.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Gigantes de la isla salvaje
Cada estiu, hordes de lleons marins gegants envaeixen l'arxipèlag subantàrtic d'Auckland, on els mascles es barallen per aparellar-se, mentre que les femelles donen a llum les seves cries. A sota de les onades, els crancs aranya gegants fan un dels rituals d'aparellament més estranys del regne animal.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 5: Villafranca de Los Barros a Aldea del Cano
Peio pedala en direcció a Almendralejo, Badajoz, per tastar el vi, i continua fins a l'embassament d'Alange, on descobreix la Via Ferrata. Després d'aquesta experiència, es dirigeix a Mèrida per conèixer-ne els secrets i seguir el seu camí per la Vía de la Plata, degustant la vedella i descansant, després d'un dia dur, a Aldea del Cano.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Descubrir
Las Islas del Este
El programa visita les Illes de l'Est d'Indonèsia. Per començar, s'assisteix a un funeral dels nadius toraja a Sulawesi per després acostar-se als temibles dracs a Komodo. A continuació, es recorre l'illa de Lombok i, finalment, s'arriba a les illes Gili, un paradís on gaudir fent snorkel.
Documentals
Durada: 30'
11.20
Senderos del mundo
A Gijón, l'Ana es prepara per fer un tram de més de 400 quilòmetres de la Ruta Via de la Plata. A més, el Juan i el Migas inicien la seva aventura a Irlanda del Nord amb l'objectiu d'arribar fins a la Calzada del Gigante. Finalment, a la Regió de Múrcia, l'Amador explora la Sierra de la Muela, Cabo Tiñoso i Roldán.
Documentals
Durada: 65'
12.25
Mañanas de cine: Sugar Colt
El Rocco és un investigador privat que està buscant els soldats que han desaparegut misteriosament de l'exèrcit del Nord. Quan els troba, descobreix que són presoners d'un malvat coronel que els reté a canvi de diners.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Atlántico
Historias de polvo y arena
El Daniel i el seu equip travessen la Ruta de les Mil Kasbahs. Del palmerar de Skoura a les fortaleses de tova d'Ait Ben Hadu, abans de perdre's en el soc de Marràqueix. A més, creuen el Sàhara Occidental per arribar a Mauritània, on emprenen un viatge a bord del Tren de Ferro.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie
Val Thorens
La Julie sobrevola els Alps i aterra a Saint Martin de Belleville, que té tres valls amb els seus centres turístics: Saint-Martin, Les Menuires i Val-Thorens. Aquí prepara tres receptes: ronyons de vedella amb cafè i génépi, napolitanes de xocolata i ren amb creps de formatge.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El salvaje mar Báltico: Entre Finlandia y Suecia i Mamíferos marinos: campeones de las profundidades
Documentals
Durada: 100'
18.10
Planeta selva
Selvas en el mar. Laurisilva de Canarias
La laurisilva de les Illes Canàries és una selva relicta de més de 20 anys d'antiguitat que creix a l'interior d'algunes illes. Es tracta d'una selva plena d'animals estranys i únics, com coloms canaris cuablancs, sargantanes, caragols i rapinyaires, entre altres.
Documentals
Durada: 30'
18.40
El escarabajo verde
La encrucijada de los metales raros (I)
Primera part d'un reportatge que mostra com els cotxes elèctrics, els aerogeneradors, les plaques solars i els mòbils suposen un gran consum de metalls rars. A més, l'equip del programa aborda el dilema ambiental al qual s'enfronta la societat a causa de la transició energètica i digital actual.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
Cataluña del Norte
La Julie és al Rosselló, regió també anomenada Catalunya Nord. El seu recorregut comença al Canigó i segueix cap a Perpinyà per fer tres receptes típiques.
Altres
Durada: 50'
20.00
Descubrir
En aquesta ocasió, l'equip surt de Pequín amb tren bala cap al Monestir Shaolin, on rep una classe magistral de kung-fu. A continuació, es passa per Luoyang i Xian, fins arribar als anhelats paisatges de Guilin i les emblemàtiques muntanyes de Yangshuo. A més, es navega pel riu Li i s'acaba a Xangai.
Documentals
Durada: 30'
20.30
Días de cine
El programa repassa les últimes estrenes de la cartellera, en una edició que compta com a padrí amb el productor, director i actor Carlo D'Ursi, recent guanyador del Premi Forqué a millor curtmetratge. Entre les novetats a les sales, El ejército de los muertos, la nova pel·lícula de Zack Zinder; Hijos del sol, que s'acosta al món de la infància a Teheran; Ghosts, una mirada a la transformació urbana d'Istanbul; Este cuerpo me sienta de muerte, a mig camí entre el terror, el thriller i la comèdia, i les produccions espanyoles Herencia i Ilargi Guztiak. Todas las lunas. A continuació, l'espai té l'horitzó posat en els centenaris de dos grans del cinema espanyol: Luis García Berlanga i Fernando Fernán Gómez. A més, es recorda Juan Mariné, que va complir 100 anys recentment, i el gran secundari Luis Ciges.
Altres
Durada: 60'
21.30
Paseos históricos
Hollywood, la ciudad de los sueños
El programa fa un ràpid recorregut per Hollywood. Només és un barri de la gran ciutat de Los Angeles, però tothom ha sentit parlar d'aquesta ciutat dels somnis: un lloc llegendari on s'han fet infinitat de pel·lícules i on van néixer les primeres estrelles del cinema.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Pascual Duarte
Adaptació d'una cèlebre novel·la de Camilo J. Cela. Pascual Duarte, un camperol extremeny, un dia de molta calor va matar la gosseta que l'acompanyava a caçar. Un temps després, va matar la mula que va colpejar mortalment la seva dona. Més tard va matar la seva mare. I, finalment, va matar l'amo de la terra en la qual havia crescut. A Pascual Duarte li van aplicar el garrot vil.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Viridiana
La novícia Viridiana, a punt de prendre els hàbits, ha d'abandonar el convent per visitar el seu oncle Don Jaime, que li ha pagat els estudis. Durant la seva visita, Don Jaime, impressionat per la semblança entre Viridiana i la seva difunta esposa, l'adorm i intenta posseir-la, però finalment no s'hi atreveix.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.30
Las noches del Monumental
Jazz Mad Bones. Stephane, trombonista RTVE
Amb el seu espectacle Boneland, el grup Jazz Mad Bones ret homenatge a músics que han fet que el trombó tingués sempre el seu lloc en totes les èpoques i estils del jazz.
Altres
Durada: 70'
02.40
Documenta2
Inclou Papúa Nueva Guinea en el recuerdo
Documentals
Durada: 60'
03.40
Espacios increíbles
El George està sorprès pel pla d'una parella de convertir un autocar en una casa mòbil. A continuació, descobreix uns pares fanàtics dels avions que construeixen un espai addicional al jardí des d'un avió petit. A més, la construcció de l'observatori porta el George fins a un dels telescopis més grans del món.
Documentals
Durada: 45'
04.25
Las recetas de Julie
El Béarn
Al Béarn, a la zona bascofrancesa, la Julie comença a Navarrenx, a la capital del salmó. A continuació, visita una fàbrica de boines i descobreix el pernil de Baiona. Com a receptes, prepara botifarra amb poma, cuixa de xai amb salsa Olonoresa amb mongetes i croquetes d'ànec confitat.
Altres
Durada: 50'
05.15
El salvaje mar Báltico
Entre Estonia y Finlandia
El litoral que s'estén des d'Estònia fins a Finlàndia comprèn desenes de milers d'illes, l'illa sueca de Gotland i el mar de l'arxipèlag finlandès. Llocs on habiten uapitís, foques grises, àguiles reials i ossos bruns, entre altres animals.
Documentals
Durada: 45'