Programació La 2

Dijous, 20 maig de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los edenes salvajes de Rusia
Rússia és el país més gran del món, amb més de 17 milions de quilòmetres quadrats. El seu vast territori té una biodiversitat extraordinària, amb gairebé una quarta part dels arbres del planeta, muntanyes, hàbitats primigenis, deserts immensos i entorns dels més extrems de la Terra.
Documentals
Durada: 45'
08.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.55
Pueblo de Dios
El legado del arcipreste de Huelva
Aquesta setmana, el programa mostra com el llegat de l'arxiprest de Huelva, Manuel González García, continua viu a la jove diòcesi de Huelva mitjançant les seves obres socials i educatives.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Papúa Nueva Guinea en el recuerdo
Documentals
Durada: 55'
11.50
Espacios increíbles
El George està sorprès pel pla d'una parella de convertir un autocar en una casa mòbil. A continuació, descobreix uns pares fanàtics dels avions que construeixen un espai addicional al jardí des d'un avió petit. A més, la construcció de l'observatori porta el George fins a un dels telescopis més grans del món.
Documentals
Durada: 50'
12.40
Mañanas de cine: La guerra privada del mayor Benso
El major Benson és instructor en una escola militar, però els seus mètodes són massa durs. Com a càstig, els seus superiors el traslladen a un lloc similar en el qual ha d'entrenar uns aspirants a cadet molt especials, ja que tots són nens.
Pel·lícules
Durada: 100'
14.20
Descubrir
Contrastes de China
En aquesta ocasió, l'equip surt de Pequín amb tren bala cap al monestir Shaolin, on rep una classe magistral de kung-fu. A continuació, es passa per Luoyang i Xian, fins arribar als anhelats paisatges de Guilin i les emblemàtiques muntanyes de Yangshuo. A més, es navega pel riu Li i s'acaba a Xangai.
Documentals
Durada: 30'
14.50
Las recetas de Julie
El Béarn
A El Béarn, a la zona bascofrancesa, la Julie comença a Navarrenx, a la capital del salmó. A continuació, visita una fàbrica de boines i descobreix el pernil de Baiona. Com a receptes, prepara botifarra amb poma, cuixa de xai amb salsa Olonoresa amb mongetes i croquetes d'ànec confitat.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El reino salvaje: La reina del norte i Elefantes en el vestíbulo
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Humboldt: un explorador legendario
Documentals
Durada: 45'
18.55
Las recetas de Julie
La región tolosana
La Julie es troba a Tolosa, enfront del Capitoli, on hi ha actualment l'Ajuntament, per preparar tres receptes típiques: macarronada, sopa de confits amb faves i unes postres, la Fenetrá. A més, la Julie prova les salsitxes típiques de la ciutat.
Altres
Durada: 55'
19.50
Atención obras
Cayetana Guillén Cuervo conversa amb Zahara, una dona que ha bregat amb el que sentia i ho ha explicat tot en un disc, titulat Puta. La cantant parla de la catarsi personal i musical d'11 cançons que tanca una trilogia començada amb els discos Santa, de 2015, i Astrounauta, de 2018. A continuació, el programa viatja a València, on fins al 6 de juny es pot visitar al Centre del Carme una de les retrospectives més grans de l'inconfusible fotògraf britànic Martin Parr. A més, es parla amb la banda musical Triángulo de Amor Bizarro i Kebyart Ensemble, un quartet de saxofons.
Altres
Durada: 30'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.25
1990, la victoria decisiva
Amb format de fals documental, Toñi i Encarna Salazar fan un repàs al triomf fictici d'Azúcar Moreno en el Festival d'Eurovisió celebrat a Zagreb el 1990. A través d'entrevistes a diferents personatges, es coneix la història inèdita del seu èxit Bandido, així com els secrets de la preparació a Sevilla d'Eurovisió 1991. Un èxit que es va fer mundial i les va catapultar per mig món. A més, el representant espanyol al festival d'aquest any, Blas Cantó, posa la nota més especial i interpreta al costat de les cantants una versió única de Bandido, amb guitarra espanyola i caixó flamenc.
Documentals
Durada: 35'
21.00
Festival de Eurovisión
Segunda semifinal. Segona semifinal, en la qual 17 països busquen la seva plaça per a la final de la 65a edició del Festival d'Eurovisió 2021, que se celebra dissabte a Rotterdam. Hi participen San Marino, Estònia, la República Txeca, Grècia, Àustria, Polònia, Moldàvia, Islàndia, Sèrbia, Geòrgia, Albània, Portugal, Bulgària, Finlàndia, Letònia, Suïssa i Dinamarca. Espanya, França i el Regne Unit, que van directament a la final, voten en aquesta semifinal. Des del Rotterdam Ahoy.
Altres
Durada: 125'
23.05
Tesoros de la tele
Especial Ángel Casas
El programa viatja al passat per recordar el periodista Ángel Casas a través de tres programes emblemàtics que va dirigir i va presentar a TVE: Musical Express, Un dia és un dia i Tal cual. A més, l'espai rescata les seves entrevistes, amb el seu segell personal, a rostres coneguts de l'àmbit nacional i internacional.
Altres
Durada: 110'
00.55
El Chivo
El documental recorre la història a través d'alguns dels seus bocs expiatoris, mentre es pregunta per les claus psicològiques i neurològiques d'aquesta antiquíssima pràctica que ha portat milers d'innocents a la mort o al desterrament.
Documentals
Durada: 65'
02.00
Conciertos de Radio 3
Space Surimi. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.30
Documenta2
Inclou El otro Göering
Documentals
Durada: 55'
03.25
Espacios increíbles
En aquest episodi, el Paul, un mestre artesà que lluita contra una distròfia muscular, intenta salvar una caravana de circ del segle XIX. Mentrestant, a Xile, el George descobreix un hotel integrat en la naturalesa i el seu observatori entra en l'àmbit de la tecnologia amb un telescopi de construcció casolana.
Documentals
Durada: 45'
04.10
Las recetas de Julie
París y sus jardines
En aquest lliurament, es mostra el París de les terrasses, dels jardins, dels herbaris i dels horts urbans, sense oblidar els bons productes típics parisencs. A més, la Julie prepara receptes d'alimentació viva com ara pastís de ceba sense cocció, saltat de vedella amb mel de París i pebre vermell, i milfulls.
Altres
Durada: 55'
05.05
El reino salvaje
Madre de leones
La nova reina, Matsumi, és una caçadora incomparable que ha de posar-se a prova davant el rei com la líder d'un grup inestable que controla el cor del regne salvatge: el Gran Pantà. Molts volen arrabassar-li el regne a la Matsumi, per això ha de reforçar el seu ramat.
Documentals
Durada: 50'
05.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'