Programació La 2

Dilluns, 8 març de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Especial novela negra
Óscar López s'endinsa en la novel·la negra i té com a guia a l'escriptor Antonio Lozano, un dels grans especialistes del país, que explica com escriure una novel·la policíaca i, a més, parla del seu llibre Lo leo muy negro, un assaig que fa un recorregut per la història d'aquest gènere literari que està de moda. A més, es xerra amb els escriptors que el conreen, com Sandrine Destombes, Ragnar Jonásson, Alan Parks, Valentin Gendrot i Andreu Martín.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Supersentidos: fuerzas especiales
Cuerpos de élite
En les batalles en la naturalesa alguns animals estan més ben equipats per a la lluita que uns altres. La supervivència exigeix un avantatge, una habilitat o un talent especial. Aquests talents extraordinaris atorgats per la naturalesa configuren els cossos d'elit del regne animal.
Documentals
Durada: 55'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
El escarabajo verde
Paisajes subjetivos
Reportatge sobre quatre edificacions industrials oblidades a Espanya. A causa del moment de transició ecològica i emergència climàtica que s'està vivint, moltes indústries han tancat les portes. No obstant això, el seu esquelet continua intacte: han passat del soroll escruixidor de la maquinària al silenci de l'abandó. El programa es proposa conèixer una mica més alguns antics edificis industrials i a mirar-los amb els ulls de les persones del lloc.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou La Estatua de la Libertad. El gigante francés
Documentals
Durada: 50'
11.45
Megaciudades magníficas
Jakarta
Jakarta és una bogeria, sis vegades la grandària de París i amb 10 milions d'habitants, és l'urbs més gran del sud-est asiàtic, un gresol de gents de diferents orígens i religions.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: Lady Godiva
Lady Godiva és l'esposa de Leofric, comte de Chester. Segons Roger de Wendower, cronista del segle XIII, Godiva demana al seu marit que disminueixi els impostos als habitants de Coventry. El comte hi accedeix però amb la condició que Godiva travessi nua els carrers de la ciutat.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.05
La aventura de Joanna Lumley en la Ruta de la Seda
Venecia, Albania, Turquía
Joanna Lumley comença la seva aventura a Venècia i descobreix com la Ruta de la Seda va ajudar els comerciants de Venècia a fer-se rics i poderosos. El seu viatge la porta al país balcànic d'Albània i, després, viatja a Turquia, començant a Istanbul, i d'aquí avança a Capadòcia.
Documentals
Durada: 45'
14.50
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou Ollas y sartenes i La barbacoa asiática: La cuina asiàtica és molt intensa: els wok, els ganivets, els núvols de vapor i la zona de la graella. A vegades dins del restaurant, però també fora, perquè aquí és on els plats cobren vida. En aquest episodi: un plat típic de Hanoi, la planxa coreana i pinchos de Shenyang.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Indochina salvaje: Malasia, fenómenos de la naturaleza i Sonidos de la naturaleza
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La inmensa tierra: Desiertos: Es visiten dos deserts únics: El Salar de Uyuni, el salar més gran del món i on els seus habitants expliquen com treballen, i Socotra, a Iemen, amb les seves plantes medicinals úniques en el món i on existeixen arbres que sembla que sagnen i plantes autòctones úniques, com l'Àloe Berry.
Documentals
Durada: 45'
18.55
Jamie cocina en Italia
Basilicata
Un viatge gastronòmic directe al cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les quals les àvies de la muntanyenca regió de Basilicata, amb modestos ingredients, fan exquisits plats, com els pebrots agredolços amb formatge burrata.
Altres
Durada: 50'
19.45
Deslenguados
Tiempo
El Dani intenta parar el temps amb els records de l'actor Josep Maria Pou i hi viatja a través gràcies als savis consells de Javier Olivares, creador de la sèrie El Ministerio del Tiempo. De la mà de la periodista Mar Abad, el Dani coneix l'argot utilitzat per diferents generacions.
Altres
Durada: 30'
20.15
El viaje de Gino en el expreso
Inclou Dos ciudades y un tren. Bolonia-Verona i Expreso a los dolomitas. Verona-Bolzano: En aquesta etapa del viatge, camí de Torí, el Gino visita el Llac de Garda i un dels seus pobles més interessants, Sirmione. Després, en un tren d'alta velocitat, arriba fins a la ciutat de Bozen, als peus dels Dolomies. Avui prepara estofat de salsitxes amb mongetes i crumble de poma invertit.
Documentals
Durada: 45'
21.00
Ciudades secretas
Londres, las megaestructuras subterráneas
A Londres existeixen construccions subterrànies que van canviar el curs de la història: Búnquer del gabinet de la Guerra de Churchill, el primer ferrocarril urbà del món (segle XIX), xarxa de clavegueram públic (S. XIX). Tot això va convertir Gran Bretanya en líder de la revolució industrial.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Días de cine clásico: Alien, el octavo pasajero
De tornada a la Terra, la nau de càrrega Nostromo interromp el seu viatge i desperta els seus set tripulants. L'ordinador central ha detectat la transmissió misteriosa d'una forma de vida desconeguda, procedent d'un planeta proper.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
Los orígenes de la mafia: Chicago
Inclou Ríos de sangre en las calles i La masacre del día de San Valentín: Capone torna a Chicago després de la caiguda de Dever. Però Moran, el cap de la màfia irlandesa, vol venjar els seus socis morts. Capone decideix fer caure d'una vegada per sempre els irlandesos i el dia de Sant Valentí mata set dels seus esbirros en el major atemptat entre bandes als EUA.
Documentals
Durada: 80'
01.15
Conciertos de Radio 3
Whisky Caravan. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.45
El oeste de Robert Redford
La hora de la verdad
Buscant en solitari la glòria que aplanaria el seu camí cap a la Casa Blanca, Custer carrega contra el campament sioux a Little Big Horne sense esperar els reforços. El resultat és una completa derrota. La política de Grant d'aconseguir la pau amb els indis és un fracàs.
Documentals
Durada: 50'
02.35
No hemos terminado. Mujeres reconstruyendo América
Des de Hilary Clinton a Kamala Harris, des de la marxa de dones de Washintong fins al moviment Me too, des del Black Lives Matter fins a la lluita per les vides trans. El moviment de dones continua. Aquest documental, a través d'entrevistes amb activistes, escriptores, celebritats, esportistes i polítiques estatunidenques, mostra com les feministes d'avui dia continuen els esforços de les seves predecessores per avançar cap a la igualtat.
Documentals
Durada: 55'
03.30
Jamie cocina en Italia
Nápoles
Un viatge gastronòmic directe al cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les quals les àvies de Nàpols preparen la deliciosa pizza fregida, improvisats guisats mariners de peix fresc i una sorprenent lasanya de set capes.
Altres
Durada: 50'
04.20
Indochina salvaje
El jardín secreto de China
El sud-oest de la Xina posseeix una extraordinària biodiversitat, un paradís secret, a la província de Yunnan: flora i fauna abundant en un territori que ocupa només el 4% de la Xina. Nou de cada deu espècies de rododendres procedeixen d'aquesta regió de l'Himàlaia.
Documentals
Durada: 50'
05.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Exposición Alexéi von Jawlensky i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano. També s'entrevista el periodista Pascual Serrano i el periodista i historiador d'art Peio Riaño.
Altres
Durada: 30'