Barça

L’estratègia suma

El Barça ha marcat 5 gols en el llançament d’un córner en els últims 5 partits

En la lliga acumula 8 dianes generades a partir d’un servei de cantonada, el millor registre en els últims 6 anys

Ilkay Gündogan, tot un especialista, ha donat amb el seu xut un salt de qualitat a l’equip en aquest aspecte del joc

El Barça no s’ha caracteritzat, en els últims temps, per ser un conjunt especialment temible en la pilota aturada. Especialment sagnant és el tema dels córners a favor, un aspecte del joc en què l’equip, que acostuma a tenir la pilota i a atacar, disposa de moltes oportunitats i és dels que més n’acumulen en el campionat sense treure’n gaire profit. De fet, en l’últim lustre no havia passat dels cinc gols generats a través d’un servei de córner. En aquest curs, però, s’està destapant i en la lliga ja n’ha sumat vuit, el millor registre des de la campanya 2017/18 amb Ernesto Valverde a la banqueta, i en la Champions League un altre; un total de 9. Ha estat aquest mes d’abril que l’equip s’ha disparat, amb cinc dianes marcades en el llançament d’un córner en els últims cinc partits. Dilluns al Lluís Companys, contra el València (2-4), Lewandowski en va fer dos així, amb dos cops de cap clau per assolir la victòria, ja que van servir per remuntar un 1-2 advers. “Ho treballem molt”, va explicar Xavi Hernández al final de l’enfrontament.

D’aquesta manera, l’equip de la lliga que xuta més córners (209, 6,3 per partit), seguit del Betis (192, 5,8 per partit) i el Real Madrid (189, 5,7 per partit), rep la recompensa, després d’una campanya en què no havia estat encertat. I és que ha fet més dianes des d’un servei de córner en els esmentats últims cinc matxs que en els 43 anteriors. Sergio Alegre, un dels membres forts en l’equip tècnic de Xavi i l’encarregat de l’estratègia, somreia a la banqueta, satisfet, després dels gols del polonès contra el conjunt valencianista. “Tant Sergio com tot l’staff fan un treball extraordinari en la pilota aturada, tant en atac com en defensa. Estic molt content per ells”, va manifestar Xavi. “És en gran part gràcies a Sergio, que és qui treballa aquestes accions”, li va reconèixer també Sergi Roberto. “Estem marcant gols de córner. És un aspecte que treballem i estem veient que dona fruits”, va afegir el capità, autor d’un d’aquests nou gols de l’equip, que han donat cinc triomfs.

“En el futbol modern cada vegada és més important aquest tipus de situació”, va explicar Xavi. “Per mi, el que era estrany era que no marquéssim més gols perquè tenim uns tiradors extraordinaris. Gündogan les posa molt bé, també Raphinha, inclús Lamine Yamal, Pedri o Frenkie de Jong. I no aprofitàvem aquestes situacions de pilota aturada”, va assenyalar l’entrenador. “Tenim gent de molt nivell en aquest sentit; jugadors que van molt bé de cap i llançadors com Gündogan i Raphinha que les posen allà on ho treballem i estan arribant gols”, va confirmar Sergi Roberto, que va lloar les capacitats dels especialistes. Perquè Gündogan i Raphinha s’han erigit en els picadors i estan introduint pilotes verinoses. L’alemany, aterrat l’estiu passat, ha donat amb el seu xut amb la dreta un salt de qualitat a l’equip en aquest aspecte del joc i cinc córners executats per ell han acabat en gol. Raphinha, esquerrà, i també amb un peu privilegiat, n’ha picat tres amb èxit en el desenllaç. Pel que fa als golejadors, la llista l’encapçala Lewandowski, amb tres dianes, seguit de Christensen amb dues i de Kounde, Raphinha, Sergi Roberto i João Félix, amb una cadascun.

LES REACCIONS

El que era estrany era que no féssim més gols perquè tenim uns tiradors extraordinaris
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA

ELS ESPECIALISTES

Tenim jugadors que van molt bé de cap i llançadors que les posen allà on ho treballem
Sergi Roberto
cAPITÀ DEL BARÇA
LLIGA (8)
J. 4. OSASUNA-BARÇA 1-2
45’- Córner que executa Gündogan, i Kounde, amb un cop de cap ben creuat, el converteix en el 0-1.
J. 16. BARÇA-GIRONA 2-4
19’- Lewandowski fa l’1-1 rematant de cap un córner centrat per Raphinha.
J. 18. BARÇA-ALMERIA 3-2
33’- Córner que pica Gündogan, remata Araujo, para el porter Maximiano i Raphinha caça el refús per fer l’1-0. 60’- Sergi Roberto fa el 2-1, en el llançament d’un altre córner ara centrat per Raphinha, amb un boníssim cop de cap.
J. 31. CADIS-BARÇA 0-1
37’- João Félix emergeix en el llançament d’un córner centrat per Marcos Alonso per, després d’un intent de refús d’Álex Fernández que acaba sent una prolongació al segon pal, treure’s del barret entre dos defenses una tisora amb la qual anota el 0-1.
J. 32. REAL MADRID - BARÇA 3-2
6’- Christensen fa el 0-1 rematant de cap al segon pal un córner centrat per Raphinha.
J. 33. BARÇA-VALÈNCIA 4-2
49’- Lewandowski remata de cap un córner executat per Gündogan per establir el 2-2. 82’- Lewandowski culmina la remuntada amb el 3-2, recollint amb el cap un refús defectuós de Jaume Domènech, després d’un córner picat per Gündogan.
CHAMPIONS (1)
PSG-BARÇA 2-3
77’- Christensen remata de cap al segon pal un córner centrat per Gündogan i en què està malament Donnarumma i fa el 2-3.
Gündogan ha picat cinc córners que han acabat amb gol; Raphinha, tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)