Barça

Duel de Champions

El Barça visita el Girona (18.30 h, DAZN) en un partit d’alta volada, amb fam de revenja blaugrana després del 2-4 de la primera volta i la segona posició en joc

L’equip de Xavi només ha perdut un partit de lliga lluny de Montjuïc i mai ho ha fet a Montilivi. El conjunt de Míchel somia en gran i acabar segon seria un premi

Montilivi viurà avui la lluita per la medalla de plata (18.30 h, DAZN). El Girona (71) i el Barça (73) es juguen la segona posició de la lliga i un bitllet per a la pròxima edició de la supercopa, en un derbi altament atractiu i amb una intensa aroma de Champions. El somni humit i palpable del Girona contra “l’objectiu de mínims” del Barça, tal i com el mateix Xavi ho va batejar dies enrere. L’honor i el premi de ser segon contra l’obligació de ser almenys segon. Ni Eric Garcia hauria imaginat que el Girona estaria en aquesta idíl·lica situació a cinc jornades pel final del campionat quan a l’estiu va decidir agafar l’AVE Barcelona-Girona, ni Oriol Romeu hauria previst un any en blanc tan desolador al Barça, a nivell personal i col·lectiu, quan va fer el camí a l’inversa. Tampoc Xavi hauria imaginat fa només unes setmanes que aquest no seria el seu últim derbi com a entrenador del Barça. I tampoc Míchel, per molta fe que tingui en la seva metodologia de treball, hauria concebut al mes d’agost que el seu equip faria una temporada tan esplèndida i històrica com l’actual. Llarga vida a la màgia de la imprevisibilitat.

Reforçat després del 4-2 contra el València, el Barça arriba a Montilivi amb la voluntat de defensar el segon lloc i amb ganes de treure’s l’espina que li va deixar clavada en l’orgull el resultat del derbi de la primera volta del campionat. Aquell dia el Girona va ser capaç d’assaltar Montjuïc per 2-4 i ho va fer deixant una magnífica imatge. Xavi donarà avui la llista, amb el gran dubte de saber si Vitor Roque viatjarà o no. Ahir no es va entrenar amb l’equip afectat d’un quadre de malestar general i si no acaba entrant en la convocatòria perdrà una altra oportunitat per mirar de convèncer un Xavi que a dia d’avui veu més adient una cessió que la continuïtat del brasiler. De totes maneres, el fet que Robert Lewandowski (16) vingui de fer un hat-trick i estigui en disposició de lluitar-li el trofeu Pitxitxi a Artem Dovbyk (19) deixa Vitor Roque en una posició encara més feble per poder demostrar la seva teòrica vàlua. El derbi significarà el retorn d’Oriol Romeu a Montilivi. El d’Ulldecona tornarà a trepitjar un estadi on va abraçar la felicitat. També serà especial per a un Pau Cubarsí, que entre el 2015 i el 2018, va passar pel planter formatiu del Girona. S’esperen pocs canvis en l’onze de Xavi respecte el dia del València. El Barça, que lluny de Montjuïc només ha perdut un partit en tota la lliga (al Bernabéu), mai ha perdut encara al camp del Girona. La resta d’equips de primera divisió sí han passat per la pedra.

Orgull màxim a Girona

El conjunt de Míchel ha trencat la mala dinàmica de resultats fora de casa –sumava cinc desfetes seguides abans de superar el Las Palmas (0-2)– i ha tornat a enllaçar dues victòries, un fet que no aconseguia des del gener. Els arguments futbolístics del Girona li han permès comprovar que el que deia amb la boca petita el curs passat aquest any ho pot cridar a viva veu. Els blanc-i-vermells poden competir i vèncer a qualsevol.

Míchel tindrà les baixes segures de Borja García (lesió al quàdriceps), Cristhian Stuani (no acaba de deixar enrere una lesió a l’isquiotibial) i també la de Jhon Solís, que es perdrà el que queda de temporada per culpa d’una lesió al recte anterior del quàdriceps esquerre. Tampoc hi seran Pablo Torre, per la ja famosa clàusula de la por en el seu contracte de cessió, ni els joves Joel Roca i Ricard Artero.

Amb el cartell de “no hi ha entrades a la venda” penjat des de fa setmanes, s’espera una gran entrada. El sostre d’aforament a Montilivi en la història recent és de 14.184 contra el Madrid (0-3) d’aquest curs. En el podi hi ha un altre Girona-Madrid, de copa, en el curs 2018/19 (14.158), i un Girona-Barça, del mateix curs, amb 14.021 espectadors.

JHON SOLÍS, KO

El colombià, amb una lesió al recte anterior del quàdriceps, tanca la temporada

PENDENTS DE VITOR

Vitor Roque, amb malestar general, no es va entrenar i avui es decidirà si viatja
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció