Barça

Xavi Hernández

Entrenador del Barça

“No és el mateix jugar al Girona que fer-ho al Barça”

Tàcticament Míchel va guanyar la batalla a Montjuïc en la primera volta. El Girona aquell dia va marcar més gols que el Barça, sí, però, més enllà de la seva alta efectivitat, va saber desarticular el pla de partit que tenia preparat Xavi. El tècnic blaugrana va posar molt èmfasi ahir en roda de premsa en els errors propis comesos en el derbi d’ara fa uns mesos i creu que avui l’equip sabrà competir millor: “Afrontem el derbi amb tota la il·lusió del món. El Girona té la confiança pels núvols. Ha fet una temporada històrica. És el moment de donar-los la enhorabona. És un equip molt treballat, amb un punta d’alt nivell, els del quadrat del mig tenen molta mobilitat, tenen jugadors de banda amb molt desequilibri... és un equip de Champions. Nosaltres tenim el repte de la revenja futbolística pel que va passar en la primera volta. Ells van ser molt contundents, tenen cames al davant, són dinàmics... és un rival molt fort. En aquell partit no vam saber defensar bé aquest quadrat. Ens vam equivocar en algunes situacions com en el gol de Miguel. Ens vam equivocar entenent que havíem de fer marcatges individuals”, explicava ahir. “No és una final, però sí que és un partit vital per a nosaltres; ens ho prenem molt seriosament”, hi va afegir.

Xavi es va desfer en elogis envers el Girona, però també entén que la pressió allà és molt diferent: “El context canvia per complet aquí al Barça. Un jugador et pot rendir a alt nivell al Girona, on la pressió és menor, i després aquí al Barça no. És més difícil jugar al Barça que al Girona; no és el mateix, vaja, és una evidència. Que el Girona té futbolistes d’alt nivell, això també és innegable.” Dins aquesta equació Xavi s’aferra a dos casos com Eric Garcia i Oriol Romeu: “Oriol Romeu va començar molt bé. Va tenir molèsties i ha acabat participant molt menys del que jo creia. Hem acabat apostant per altres futbolistes.” “En el cas d’Eric Garcia, ja tenia lloc al Barça aquest any. Jo no volia que marxés, però va marxar per un tema de fair-play. Ens hauria pogut ajudar molt. La idea és que torni, sí.”

A Xavi se li va preguntar de nou pel futur de Robert Lewandowski i la seva resposta, sumada a la de l’últim dia després de la victòria contra el València, fa que les especulacions cotitzin a l’alça: “Lewandowski? Ell només ha de fer cas de les crítiques que venen del seu entrenador i no les de fora. Robert ens ajuda molt. Parlarem a final de temporada”. Repreguntat per què no era tan taxatiu amb la seva continuïtat com ho va ser amb Sergi Roberto, Xavi va remetre a que “Lewandowski té contracte”.

Eric? Ja tenia lloc al Barça aquest any. Ens hauria pogut ajudar molt. La idea és que torni, sí
Xavi Hernández
Entrenador del Barça
Tenim el repte de la revenja futbolística pel que va passar en la primera volta. En aquell partit no vam saber defensar bé el seu quadrat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)