Barça

Un porter d’època

Marc-André ter Stegen. El sentinella alemany igualarà aquesta nit Andoni Zubizarreta en partits defensant la porteria blaugrana: 410

“Vull demostrar que serveixo per al Barça.” Fa gairebé 10 anys, el 22 de maig del 2014, que el Barça presentava Marc-André ter Stegen. Aleshores, aquell sentinella alemany de 22 anys procedent del Borussia Mönchengladbach, que destil·lava ambició, era un desconegut per la majoria de barcelonistes; una dècada després, és una llegenda del club i un dels millors porters del planeta. Ter Stegen ja fa 9 temporades que és el propietari de la porteria blaugrana –en la primera, Claudio Bravo va ser el titular a la lliga– sense discussió i acumulant títols: cinc lligues, cinc copes, tres supercopes, una Champions League, una supercopa d’Europa i un mundial de clubs.

Que és un porter d’època a l’entitat culer també ho posa de manifest la quantitat de partits que ha disputat. Aquesta nit (21 h), al Lluís Companys contra la Real Sociedad, atraparà Andoni Zubizarreta, amb 410 enfrontaments. Zubi, de fet, va ser el seu valedor en el seu aterratge, ja que llavors era el secretari tècnic del club. L’ombra del predecessor també era allargada: Víctor Valdés. “El repte de Marc té a veure amb el Víctor i amb el pes d’una porteria amb tanta història. Segur que estarà a l’altura”, va dir Zubizarreta aquella primera vegada de Ter Stegen com a culer, en què també va ser present. I no es va equivocar. Però per atrapar Valdés, el porter amb més partits en la història blaugrana (535), encara li falta. Aviat, però, serà el segon, quan superi Zubi, si res es torç, dijous (21.30 h) al feu de l’Almeria.

El Zamora, a l’horitzó

A més, Ter Stegen, que el curs passat va assolir el seu primer trofeu Zamora, podria revalidar-lo aquest. Per fer-ho, primer hauria de jugar tots els partits que falten un mínim de 60 minuts en cada un d’ells, per acumular-ne 28 i aspirar al premi. I, després, és clar, tenir el millor coeficient de gols encaixats per partit. Ara mateix, el líder és Unai Simon (Athletic Club), amb 0,97, i el segon, Álex Remiro, amb 1. Ter Stegen té 1,08 gols rebuts per partit, guarisme que hauria de rebaixar en aquestes últimes quatre jornades.

INDISCUTIBLE

El porter, de 32 anys, va aterrar fa 10 anys al Barça, on s’ha convertit en un referent

REPTE

Té a l’abast el trofeu Zamora, no té lluny els rivals, però ha de jugar-ho tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)