Barça

El Barça pot recuperar avui el segon lloc

El pas en fals del Girona divendres a Vitòria deixa el Barça avui amb la possibilitat d’agafar la paella pel mànec i tornar a ser segon si supera la Real Sociedad d’Imanol Alguacil, que es juga ser en l’Europa League

Setmana de Temps de Flors a Girona i nit de caça a Barcelona. El Barça torna a dependre de si mateix per acabar segon. Dia important a Montjuïc. El resultat del duel català a Montilivi va catapultar el Girona a la Champions i a la segona posició, amb tot a favor a quatre jornades per al final, i va deixar el Barça ferit i a l’expectativa, mirant el calendari i fent càlculs. Els culers van començar a fer càbales a veure en quina jornada podia fallar el Girona i tots els ulls miraven en direcció a Mestalla en la penúltima jornada, però l’Alavés, ja salvat i sense res en joc, va fer divendres un grandíssim favor al Barça i avui l’equip de Xavi podria recuperar aquest segon lloc. El 2-2 del Girona a Vitòria, amb un gol de Jon Guridi en el minut 99, ho torna a deixar tot en mans del Barça, obligat a guanyar avui una Real Sociedad que s’hi està jugant també plaça europea (21 h, Movistar +). L’equip d’Imanol Alguacil s’hi juga la presència en la pròxima edició de l’Europa League i no regalarà res.

“Acabar segons significa moltíssim per a nosaltres. Falten dues setmanes per acabar la temporada i el nostre objectiu és acabar segons. Ara no hi ha ningú transferible perquè ara la prioritat és el partit de demà i els tres següents. Estem enfocats en això”, explicava ahir Xavi. “Al davant tindrem un rival molt difícil. Imanol Alguacil fa anys que està fent molt bé les coses allà. La Real és un equip que fa moltes coses bé. Jugarem contra un senyor equip.” Certament, la Real ja va posar les coses molt difícils al Barça a Anoeta en la primer volta, en què el conjunt basc va merèixer els tres punts per tot el que va arribar a generar, però curiosament van ser els blaugrana els que van acabar guanyant gràcies a un gol de cap de Ronald Araujo gairebé en l’última acció del partit.

Raphinha tornarà a l’onze després de la seva suplència a Montilivi i el dubte és si Xavi s’atrevirà amb Pedri com a titular o bé donarà continuïtat a Fermín, un dels destacats dels últims partits. A la Real, Imanol Alguacil té baixes importants, com la de Zubimendi i Zubeldia. La doble Z s’ha quedat a Sant Sebastià i Montjuïc quedarà sense veure en directe un dels futbolistes que tenen enamorat Xavi. Zubimendi no serà avui a Montjuïc, però molts culers el voldrien veure de blaugrana la temporada vinent al nou Spotify Camp Nou.

Serà un partit especial per a Marc-André ter Stegen perquè aquesta nit igualarà un altre mite com Andoni Zubizarreta. El porter alemany, després de deu temporades al club, arribarà avui als 410 partits amb la samarreta del Barça. Al davant només li quedarà Víctor Valdés (535).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)