Barça

Pedri i Pepe Mel, més que un retrobament

Almeria-Barça. El futbolista canari es retrobarà avui amb l’home que el va fer debutar amb la UD Las Palmas quan tenia només 16 anys

“Mira’l, allà va el milionari, però ell encara no ho sap.” L’amistat entre Pepe Mel i Pedri sempre quedarà vinculada a aquesta ja cèlebre frase. Va sortir de la boca de l’actual entrenador de l’Almeria, el 2019, quan Pedri tenia només 16 anys i jugava a la UD Las Palmas. L’equip insular estava fent la pretemporada a Marbella i Pepe Mel va voler explicar d’aquesta forma tan gràfica al seu president el talent latent que amagava aquell futbolista d’edat juvenil en el seu interior. Era encara una joia per polir, però el virtuosisme de Pedri no va passar desapercebut per a un Pepe Mel que l’acabaria adoptant com un fill. Ell va ser el seu pare futbolístic i qui el va fer debutar amb la UD Las Palmas. Noms com ara Álvaro Valles, Kirian Rodríguez, Saúl Coco, Sergi Cardona, Alberto Moleiro i Álex Suárez, jugadors cabdals ara a Las Palmas de García Pimienta, també van debutar amb Pepe Mel. Un entrenador que sempre ha cuidat el talent jove i que ara ha creat el context futbolístic ideal perquè una altra promesa faci el salt a l’elit. L’Almeria no ha aconseguit salvar la categoria, però Pepe Mel ha mort abraçat a les seves conviccions i ha tingut l’atreviment de donar la titularitat a Marcos Peña en la posició de mig centre. Amb només 19 anys, Marcos Peña és un dels noms de moda en aquest Almeria. Avui serà titular contra el Barça. Qui també serà titular al Barça és Pedri. Nit de retrobament entre l’internacional canari i el tècnic madrileny. La baixa per sanció d’Ilkay Gündogan afavoreix la titularitat d’un Pedri que dilluns va disputar 70 minuts contra la Real Sociedad.

No ha estat una bona temporada per a Pedri, ni des del punt de vista col·lectiu ni individual. Aquesta temporada l’han tornat a castigar les lesions. La seva primera temporada al Barça, en què va jugar més d’una setantena de partits entre el club i la selecció, ha estat una motxilla de desgast físic que Pedri fa anys que arrossega. Ho pensa molta gent del seu entorn i ho pensa en el dia d’avui Pepe Mel. “Parlem d’un futbolista que va passar de jugar a segona divisió a jugar a primera i haver de jugar diumenge, dimecres, diumenge amb el Barça, Champions, lliga i copa; després se’n va anar a l’Eurocopa, se’n va anar als Jocs Olímpics... Tot això t’acaba passant factura”, explicava ahir Pepe Mel en la prèvia de l’Almeria-Barça. Menys participació ha tingut aquest any per culpa de les lesions: només 19 partits com a titular en el còmput global de totes les competicions i només dos gols.

A Xavi li preguntaven l’altre dia si convindria que Pedri no jugués l’Eurocopa d’Alemanya 2024 i va ser diplomàtic. No sembla que De la Fuente li hagi de donar una treva. Positiu per a la selecció i negatiu per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.