Barça

Rafa Márquez, amb més números

Si, com tot sembla indicar, s’acaba produint l’adeu de Xavi al final de temporada, el que s’haurà de fer és obrir de nou el meló sobre qui ha de ser l’entrenador del Barça la temporada que ve. Aquest és el gran hàndicap que comportaria tot el serial que s’ha viscut des del mes de gener, un cop l’egarenc va anunciar que marxava, i és que la principal conseqüència és que s’hauran perdut quatre mesos importantíssims per preparar el curs que ve amb les màximes garanties.

En aquell moment el club va començar a temptejar algunes opcions, amb la via dels tècnics alemanys com a prioritat. Jürgen Klopp era el gran desig després d’anunciar que deixava el Liverpool, però el tècnic ja ha expressat clarament que la seva voluntat és prendre’s un any sabàtic. Això va fer que el més ben situat per fer-se càrrec de l’equip a partir del curs que ve fos Hansi Flick, que va guanyar la Champions amb el Bayern la temporada 2019/20, endossant un 2-8 al Barça en els quarts de final que es van jugar a porta tancada a Lisboa per la pandèmia. Altres noms en l’agenda, però més complicats de convèncer, eren els de Mikel Arteta, Xabi Alonso o Roberto De Zerbi. A l’hora de la veritat, però, el Barça va preferir no moure fitxa fins al final esperant poder convèncer Xavi perquè continués al club. I així va ser, però ara tot saltarà pels aires.

Sempre, en totes les llistes de futuribles per a la banqueta del Barça, hi ha hagut un altre nom: Rafa Márquez. El tècnic mexicà ha aconseguit bons resultats aquesta temporada amb el Barça Atlètic i és una persona de confiança del director esportiu, Deco, i el president, Joan Laporta. Apostar per ell, però, volia dir tornar a comptar amb un entrenador sense experiència a l’hora de dirigir vestidors de primer nivell, com era el cas de Xavi. I Joan Laporta va deixar molt clar, des del primer dia, que el nou entrenador havia de complir el perfil de ser un tècnic contrastat i amb experiència.

Si s’acomiada Xavi, però, el relleu s’haurà de prendre de pressa i corrents i per això Rafa Márquez guanya més números que mai per convertir-se en l’entrenador del primer equip. Ell mateix ja es va proposar al mes de gener com a candidat, dient que estaria encantat d’assumir aquest repte si el club ho considerava, però de moment el mexicà continua centrat en les dues últimes jornades de lliga amb el filial abans d’afrontar el play-off d’ascens a segona divisió A, en què els blaugrana ja tenen assegurada la seva presència –falta definir la posició.

FRENATS

Mesos enrere el Barça va frenar tots els intents de buscar un tècnic esperant Xavi

POC TEMPS

El mexicà no és el tècnic contrastat que es desitjava, però la pressa podria ser clau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)