Barça

Flick agrada

Barça. Mentre Joan Laporta continua meditant la continuïtat de Xavi Hernández, el candidat número 1 en cas que no segueixi és el tècnic alemany

Tot segueix igual a la banqueta del Barça. Xavi Hernández, amb contracte fins al 30 de juny del 2025, ratificat per Joan Laporta avui fa just un mes després que al gener digués que deixaria el càrrec al final del curs, n’és el llogater. Almenys fins diumenge, dia en què l’equip blaugrana disputarà al feu del Sevilla el darrer partit de lliga, en què no hi ha res en joc. I és que Laporta segueix rumiant què fer amb l’entrenador. Ja no veu clara la continuïtat del preparador de Terrassa, que va emplaçar, la setmana passada, a una reunió quan s’acabi la lliga, és a dir, a partir de dilluns. Aleshores, el president i el tècnic, en una trobada en què s’entreveu també la presència de Deco, Rafael Yuste, Bojan Krkic, Enric Masip i Joan Solé, els membres de la comissió esportiva del club, s’ha de resoldre l’entrellat.

No és clar què pot acabar passant, perquè Laporta té dubtes. D’una banda, Xavi és una llegenda del club, va agafar les regnes de l’equip en un moment delicat (2021/22) i va salvar-lo, guanyant després una lliga (2022/23), i també ha fet diverses apostes d’èxit per gent del planter; de l’altra, el joc que ha ofert l’equip des que l’orienta no ha estat convincent i els resultats, amb aquesta darrera temporada (2023/24) que acaba en blanc, tampoc. Rumia doncs el dirigent, decebut també amb les comentades declaracions que va fer el tècnic fa quinze dies, i ara no està convençut d’haver-lo ratificat, una decisió, veient ara els esdeveniments, que va ser precipitada, encara més tenint en compte que prescindir d’ell i el seu staff costaria vint milions d’euros a l’entitat amb la malmesa situació financera.

Paral·lelament, els executius del club treballen en un possible relleu per si, finalment, Laporta decideix que Xavi no ha de ser l’entrenador el curs vinent. I, en aquest sentit, qui més agrada és Hansi Flick. El president és un apassionat de l’escola alemanya i aquest tècnic, de 59 anys, és qui més li fa el pes en el cas que determinés que hi ha d’haver un canvi. Flick, que com a futbolista va fer carrera a Alemanya, jugant la major part de la seva carrera en el Bayern (1985-1990), no té, malgrat tot, una gran experiència com a entrenador a la màxima elit. Un cop retirat va dirigir el Hoffenheim (2000-2005), a la quarta categoria, i després va passar a fer d’assistent de Giovanni Trapattonni al RB Salzburg (2006/07) i de Joachim Low amb la selecció Alemanya (2006-2014). El pas següent el va fer als despatxos, per exercir de director esportiu a la mateixa selecció Alemanya (2014-2017) i al Hoffenheim (2017/18) i va ser posteriorment que li va arribar l’èxit en la seva primera prova a les banquetes al capdavant d’un gran, el Bayern. En l’equip bavarès, del qual va ser nomenat primer entrenador a meitat del curs 2019/20, després de la destitució de Niko Kovac, de qui era segon, va assolir el triplet amb la lliga, la copa i la Bundesliga. De fet, ell era el tècnic del conjunt muniquès en el sagnant 8-2 que el Barça va patir aquella temporada a Europa. La temporada següent (2020/21) va completar el sextet amb la supercopa d’Alemanya, la d’Europa i el mundial de clubs, i va acomiadar-se amb una altra lliga. Tot seguit va emprendre el repte de ser el seleccionador d’Alemanya, però no li va anar bé, ja que en el mundial del 2022 el combinat teutó no va passar de la fase de grups.

Amb aquella eliminació, Flick va perdre crèdit i, finalment, un any després, al setembre del 2023, va ser acomiadat. Des d’aleshores no entrena i té ganes de tornar-hi. D’acord amb el que expliquen a Alemanya, ha refusat altres projectes, en espera del que passi amb Xavi. El seu representant és Pini Zahavi, agent que manté una bona relació amb Laporta, cosa que podria facilitar-ho tot. Durant la setmana, de fet, són diverses les informacions que han indicat que el preparador i l’agent ja s’haurien trobat amb membres de l’entitat blaugrana, encara que totes les parts ho han desmentit. Sigui com sigui, tot és a les mans de Laporta. Mentrestant, Xavi espera i Flick, també.

LA DETERMINACIÓ

Laporta valora què fer amb Xavi i quan s’acabarà la lliga es resoldrà l’entrellat

L’OPCIÓ

El president és un apassionat de l’escola alemanya i, en cas de canvi, vol el tècnic teutó

FLICK ESPERA

No entrena des del setembre del 2023, quan el van fer fora com a entrenador d’Alemanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)