Barça

Xavi: final de trajecte

Joan Laporta fa fora Xavi Hernández, a qui substituirà Hansi Flick

El de Terrassa parlarà avui en roda de premsa i demà encara dirigirà el seu últim partit contra el Sevilla; ahir es va acomiadar dels culers per escrit i diu que marxa orgullós del treball fet

Xavi, fulminat. Final del serial. Tots els culers tenien seient reservat al sofà per visionar dilluns en prime time a les seves pantalles el capítol definitiu sobre el futur de Xavi Hernández a la banqueta del Barça, i el director i productor de la sèrie va decidir ahir avançar els esdeveniments i contraprogramar-ho tot. Joan Laporta va acomiadar ahir al matí el seu actor protagonista en un atac d’incontinència. El club havia filtrat diumenge després del partit contra el Rayo que la decisió, fos la que fos, es faria pública després del Sevilla-Barça, un cop acabada la temporada, però tot s’ha accelerat durant la setmana i Xavi arribarà a aquest últim partit al Sánchez Pizjuán sabent ja del cert que la pròxima temporada no serà l’entrenador del Barça. Notícia oficialitzada pel club a les 13.39 h, però executada abans, just després de l’entrenament. El president es va reunir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí amb Xavi, el seu germà Òscar i el seu altre adjunt Sergio Alegre, i va ser en aquesta reunió on Laporta va dir a Xavi que no continuaria. En la reunió també hi van estar presents el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director esportiu, Anderson Luís de Souza, Deco. El directiu Joan Soler i l’home de confiança del president, Enric Masip, també van estar ahir a la ciutat esportiva, però el club nega que estiguessin presents en la reunió. Punt final.

Carta de Xavi als culers

Xavi parlarà avui en la roda de premsa prèvia al Sevilla-Barça i demà dirigirà el seu últim partit. Abans de sotmetre’s públicament avui a totes les preguntes que li puguin fer els periodistes, ahir ja va voler tenir unes paraules cap als culers. Xavi va escriure una carta oberta als aficionats blaugrana publicada a les seves xarxes socials, on fa balanç d’aquests dos anys i mig a la banqueta i on assegura que marxa amb el cap alt i satisfet de la feina feta: “Estimats culers, diumenge acabarà la meva etapa a la banqueta del Barça. Mai és fàcil marxar del club de la teva vida, però ho faig molt orgullós, després de dos anys i mig al capdavant d’un vestidor que ha estat com una segona família. Vull agrair el suport i l’afecte de l’afició, que sempre ha estat al meu costat i m’ha demostrat en tot moment la mateixa estima que en la meva etapa de futbolista. A partir de diumenge seré un culer més a la grada, ja sigui ara a l’Estadi Olímpic o d’aquí a uns mesos al Nou Camp Nou. Perquè abans que jugador o entrenador soc barcelonista i només vull el millor per a club de la meva vida, que sempre em tindrà a la seva disposició. He treballat amb un grup de jugadors fantàstics i amb un staff espectacular. Gràcies a tots ells hem anat assolint els objectius plantejats, culminats el curs passat amb una lliga i una supercopa. Aquesta temporada les coses no han sortit com volíem, però ens hi hem deixat la pell i hem ajudat a créixer a una nova generació de joves futbolistes de La Masia que ens il·lusionen a tots els barcelonistes. Moltes gràcies a tots. A l’afició, als jugadors, a l’staff, als empleats del club, al President, a la Junta Directiva, als directors esportius, als mitjans de comunicació i a tots amb els que he compartit viatge al llarg d’aquestes dues temporades i mitja. Desitjo el millor al club que porto al cor. Visca el Barça!”, expressava Xavi en el seu escrit. Barcelonisme en vena i cap mala paraula, cap dard enverinat amagat entre línies. Caldrà veure si avui, en la seva compareixença pública davant la premsa, manté el to o hi ha algun retret cap a la presidència i la direcció esportiva. També formalitat en el comunicat del club: “El FC Barcelona vol agrair a Xavi la seva tasca com a entrenador, que se suma a una carrera inigualable com a jugador i capità de l’equip, i li desitja tota la sort del món.” Falta ara una explicació més profunda i pública de Laporta i Deco.

Internament, a Xavi ahir se li va retreure el seu canvi de discurs. Laporta no entén que aquell positivisme extrem de la famosa reunió del sushi es convertís dues o tres setmanes després en un missatge derrotista en la prèvia de l’Almeria-Barça. Aquelles paraules lamentant la situació econòmica del club i admetent que seria difícil competir amb altres grans clubs d’Europa la pròxima temporada van encendre Laporta i li han acabat costant el cap a Xavi. Ahir se li va retreure això i se li va dir que des del club hi ha la sensació que no es creu aquesta plantilla. Xavi creu en aquests jugadors però també entén que cal una reestructuració més àmplia de la que segurament el club li pot acabar oferint. Les peticions de Xavi i el que el club li pot donar quant a sortides i fitxatges no lliguen.

Una incògnita que falta per desvelar és què passarà amb l’any de contracte que li quedarà pendent a Xavi. En el seu dia, quan va dimitir en diferit, ell va dir públicament que perdonaria el salari del seu últim any si no el treballava, però ara l’escenari varia perquè Xavi no marxa, a Xavi el destitueixen, i el matís és important.

XAVI, AGRAÏT

Mai és fàcil marxar del club de la teva vida, però ho faig molt orgullós. A partir de diumenge seré un culer més a la grada
Abans que jugador o entrenador soc barcelonista i només vull el millor per al club de la meva vida, que sempre em tindrà a la seva disposició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)