ACB

El Barça reacciona a temps davant el Gran Canària abans de rebre l’Olympiacòs (95-89)

Un mal inici de segona meitat deixa gairebé ferit de mort l’equip blaugrana (45-65), que força l’empat tot i despertar-se tard gràcies a un gran últim quart (30-15) i no deixa escapar el triomf en la pròrroga

El Barça va de menys a més i, tot i arribar a perdre de 20 punts al tercer període (45-65), acaba derrotant el Gran Canària, superior durant els primers 30 minuts, gràcies a un gran darrer quart (30-15) que ha servit per forçar una pròrroga en què els blaugrana, amb un inspirat Nico Laprovittola (29 punts), no han deixat escapar el triomf davant un rival directe.

Els de Roger Grimau, que s’han imposat clarament en el rebot al primer període, han protagonitzat un bon inici (14-5), però un parcial de 2-12 ha capgirat del tot la dinàmica (16-17). Els blaugrana s’han tornat a avançar (29-26), però un nou parcial, en aquest cas de 0-9, ha establert l’avantatge per als visitants (29-35), més encertats en els tirs de dos, abans d’arribar al descans (33-37).

El 0-10 del conjunt canari només començar la segona meitat ha fet molt de mal als locals (33-47), que no trobaven solucions sobre la pista. L’equip dirigit per l’exjugador del Barça, Jaka Lakovic, ha millorat en el rebot -especialment l’ofensiu- i ha arribat a tenir una renda de 20 punts (45-65).

Els culers han arribat a la mitja hora de joc en una situació compromesa i un dèficit de punts molt difícil d’eixugar de cara al tram final (50-65). Ja sense marge d’error, els blaugrana han millorat molt les prestacions en el darrer període (30-15), i tres tirs lliures anotats per Parker han permès al Barça forçar la pròrroga (80-80).

El cop anímic ha estat massa fort per al Gran Canària, i els catalans s’han acabat enduent una victòria molt treballada en el temps extra (95-89) que reforça la confiança de l’equip, que manté la tercera plaça de l’ACB (22-10), de cara al duel decisiu del pròxim dimecres 8 de maig al Palau Blaugrana (21h) que servirà per desempatar la sèrie (2-2) dels quarts de final de l’Eurolliga davant l’Olympiacòs.