Lliga femenina

L’Spar Girona aguanta 11 minuts a Salamanca (82-51)

La temporada de l’Spar Girona s’ha acabat a Salamanca amb la derrota en la tornada de les semifinals de la lliga. El marge de 12 que duia l’Uni s’esfumava amb un 12-0 a 8:36 per la mitja part (22-10) i les locals arribarien a manar de 21 a la segona meitat (61-40 triple de Leo Rodríguez). Serien els triples d’Ygueravide (52-36) i Bertsch (61-43 i 62-46) els que mantenien l’esperança però la manca de continuïtat (6/26).

El 8-0 local amb triples de Çakir i Carter i Gil anotant fàcil de 5 metres ensorrava el bon inici gironí (18-10), en un primer quart en què només les dues faltes de Tolo a 4:55 i després del triple de Nicholson (8-7) penalitzaven la proposta vermella. La bomba a tauler al límit del primer quart amb Canella al davant (20-10) convertia la californiana (7 punts) en el primer factor de desequilibri.

Koné empatava l’eliminatòria a 8:39 per la mitja part de tir lliure i després de 6 punts seguits de Bertsch (25-18), que trencava més de 5 minuts sense anotar en joc (des del 10-10 de Canella amb addicional), l’equip castellà arraconava l’Uni amb un 10-0 liderat per Rodríguez i Gil, que tornava a igualar la sèrie (30-18 amb addicional a 4:00) i establiria la màxima oberta des de 6,75 m (38-20).

Koné enfilava el màxim avantatge a la vintena (45-25) a l’inici de la segona meitat i penalitzava el balanç defensiu gironí a passada de Leo (47-29) després de cistella de Mendy i Magarity. Nicholson també enxampava la defensa rival desprotegida (47-31 a 5:56, minut local) i els primers punts d’Ygueravide (49-33 i 52-36 triple) només servien per contrarestar el xou de Gil (54-36, 16è punt) i Leo (58-40 a tauler al límit de la possessió i 61-40 triple, 15è) perquè cap altra jugadora de l’Uni anotava fins el triple de Bertsch sobre la botzina (61-43).

Un altre triple de la californiana (62-46) mantenia oberta l’eliminatòria i la quarta de Gil a 5:45 (la segona en atac). Ygueravide fallant de sota i Prince clavant el triple (67-46) i anotant després feien que s’enfilés el màxim avantatge blau (69-46) perquè les vermelles no anotaven i a 3:02 Carter la deixava en 24 (70-46, temps mort d’Íñiguez). El seu triple a 2:26 suposava el llaç blau (73-46). Leo i Carter feien que la diferència superés els 30 (77-46) i Koné d’ofensiu seguia castigant l’Uni, que mitjançant Parra anotava la segona cistella visitant de l’últim quart (79-49) i després de finta feia el seu cinquè punt (81-51).