NBA

Nikola Jokic, MVP de l’NBA per tercera vegada

El pivot serbi dels Denver Nuggets ha fet una gran temporada, amb una mitjana de 26,4 punts, 12,4 rebots i 9 assistències

Nikola Jokic és, novament, el millor jugador de la temporada regular a l’NBA. El serbi s’emporta aquest guardó per tercera vegada, després d’haver-ho fet el 2021 i 2022, sent el tercer MVP en quatre anys. Jokic ha fet una mitjana de 26,4 punts, 12,4 rebots i 9 assistències. No ha liderat cadascuna de les estadístiques, ni tan sols és la seva millor temporada, però és l’únic que està entre els 10 millors en les tres estadístiques.

Gràcies a aquests números, els Denver Nuggets està en les semifinals de la conferència Oest després d’haver eliminat en els quarts a Los Angeles Lakers per 4-1. Ara, això sí, estan patint davant els Minnesota Timberwolves, amb la sèrie 2-0 a favor de l’equip de Minneapolis. No obstant això, tampoc s’ha d’oblidar que els Nuggets són els actuals campions de l’NBA i la història encara pot tornar a repetir-se.

Tornant a Jokic, està content pel guardó, però no li dona tanta importància. “Han estat ja els últims tres, quatre anys, així que estic acostumat, però no hi presto atenció. Honestament, em va agradar l’any passat quan no vaig guanyar el MVP i vam ser campions. Quan vaig guanyar el MVP la primera vegada, vaig pensar que estava bé. Quan vaig guanyar el segon, la llista (de jugadors amb més MVP que ell) es va escurçar. Ara, amb el tercer, la llista és més curta. Estic content de formar part d’aquest grup”, va dir Jokic.

Més enllà del millor jugador, també s’han anunciat el millor defensa de la competició, que ha estat per, precisament, un dels jugadors del rival dels Denver Nuggets a la semifinal de conferència, el francès dels Minnesota Rudy Gobert, que ja ha aconseguit aquest premi en tres ocasions anteriors (2017/18, 2018/19 i 2020/21).

Pel costat dels rookies, el francès Wembanyama ha estat assignat com al millor de l’any. El pivot dels Spurs ha fet una temporada espectacular, fent una mitjana de 21,4 punts, 10,6 rebots i 3,9 assistències per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció