ACB

El Baxi Manresa derrota el Bilbao i té més a prop el ‘play-off’ (90-81)

El Baxi Manresa no ha deixat escapar l’oportunitat davant d’un Bilbao Basket salvat i amb baixes i ha fet un pas endavant cap al play-off (90-81) en el comiat del curs al Nou Congost en la lliga regular. De fet, si demà el Baskonia perd a casa contra l’UCAM Múrcia, tindrà garantida la vuitena plaça a una jornada del final. En cas contrari, continuarà depenent d’ell mateix però haurà d’esperar a la darrera jornada, en la qual visitarà diumenge (18.30 h) el Lenovo Tenerife. El conjunt de Pedro Martínez té l’average perdut amb el Baskonia i l’empat a victòries el deixaria fora. La capacitat per tenir segones opcions a partir del rebot ofensiu –18 per 3 del Bilbao–, el contraatac i onze triples (11/37) han estat les armes del conjunt de Pedro Martínez, que ha sabut redreçar la ruta quan l’equip basc s’ha rescabalat en el tercer quart (56-56). Minuts abans semblava a punt de llançar la tovallola (38-23). El visitant Sacha Killeya-Jones (28 punts) ha mantingut el Bilbao dins del partit davant d’un Baxi amb quatre jugadors per damunt dels 10 punts, amb Dani Pérez –23 de valoració–i Martinas Geben amb 16 punts cadascun.

La capacitat innata en el rebot ofensiu –6 en el primer quart– i els quatre triples ( 4/11) han catapultat al Baxi Manresa en un primer quart prou igualat fins que els locals ham marxat en el darrer tram (24-17). El major dèficit del Baxi ha estat la precipitació i les pèrdues, tots dos equips han defensat amb prou intensitat.

El 6-0 en un tres i no res i espectacle del Baxi Manresa ha obligat Jaume Ponsarnau a demanar temps mort. Dues assistències genials de Dani Pérez coronades per Geben i una esmaixada al contraatac de Robinson han situat el 30-17. L’equip de Pedro Martínez ha marxat de 15 (38-23) però Travante Williams ha fet dues faltes innecessàries sobre tirs de 3 i el Bilbao ha reviscolat (38-32) amb un parcial de 0-9, liderat per Hornsby i Killeya-Jones. Martínez treia foc pels queixals. Tot plegat, s’ha arribat al descans amb 50-37, amb 7 punts seguits de Dave Robinson i 4 de Badio.

El Baxi ha entrat en crisi en un tercer quart per oblidar –13-21–i el Bilbao, ben dirigit per Kullamae, s’ha enlairat, fins al punt d’empatar (56-56). Encara bo que, impulsat per Geben, l’equip del Baiges ha ressorgit (63-58). Els rebots ofensius i la defensa han revitalitzat els del Bages en l’arrencada del darer quart (69-62). el triple de Dani Pérez després d’un rebot ofensiu d’Oriola (82-70), que ha jugat un gran darrer quart, ha deixat el partit encarrilat a 3:12 i l’equip català no s’ha deixat intimidar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció