ACB

Per feina a Fontajau

Bàsquet. ACB. Fotis Katsikaris ha arribat a un acord amb el Bàsquet Girona i en els pròxims dies es farà oficial la seva continuïtat; el club treballa per mantenir bona part del bloc

El Bàsquet Girona va per feina i ja té decidit que Fotis Katsikaris continuarà al capdavant de la direcció tècnica del conjunt gironí a l’ACB. El club presidit per Marc Gasol no executarà la clàusula de tall que figurava en el contracte del tècnic grec, tal com va avançar el periodista Chema Lucas i va confirmar aquest diari. Amb Katsikaris a la banqueta, el Girona ha aconseguit sis victòries en els quinze partits disputats. El debut a Fontajau contra el Granada, l’Obradoiro, el València, el Bilbao, també a casa, i les darreres a les pistes del Baskonia i el Gran Canària, han estat les víctimes dels gironins.

En el projecte esportiu del club de cares al curs 2024/2025 també hi ha reestructurar la direcció esportiva. Actualment l’ocupa Xus Escosa, home de confiança i cofundador del Bàsquet Girona, que va agafar el relleu a Jordi Plà al mes de gener. Així com es va dir en aquest diari, un dels noms que tenen més força per liderar aquest àrea esportiva és Fernando San Emeterio, actual assistent de Mumbrú en el València Basket, i que va ser company de Gasol en l’Akasvayu del 2006 al 2008. En aquest sentit, la COPE de València informava ahir que Gasol ja ha fet una primera oferta a San Emeterio, que ara estaria valorant la situació amb el club de la Fonteta.

Hi haurà continuïtat?

El club gironí ha aconseguit aquest any una permanència menys patida que el curs anterior –amb dues victòries més (13)–, però ha tingut molts entrebancs en el camí. Canvis en la direcció esportiva i tècnica, jugadors tallats, lesions, i ha finalitzat el curs amb quatre cincs –Sorolla, Djordjevic, Goloman i Khem Birch– fet difícil de veure en la lliga i que simbolitza el desgavell de fitxes que hi ha hagut. Un cop acabada la temporada és moment de repassar quins són els jugadors que tenen contracte vigent amb el club.

En primer lloc hi trobem Ike Iroegbu, que té ben encaminada la seva continuïtat amb el club: “Tinc un contracte fins al 2025 i només ens haurem d’entendre. Jo vull continuar”, explicava el base nigerià que ha liderat l’anotació de l’equip durant aquest curs: 15,3 punts en 25 minuts jugats de mitjans. Yves Pons i Stefan Djordjevic també tenen contracte fins a l’estiu del 2025.

Èric Vila i Maxi Fjellerup, als quals el club pot renovar automàticament per complir objectius, tenen la possibilitat contractual de continuar; el club haurà de decidir. “Com a professional has d’estar preparat per a tot, encara que tingui contracte tot pot canviar molt ràpid. En aquest sentit, jo aquí estic molt content i vull representar la meva ciutat”, va dir Vila, que així com argentí la seva voluntat és continuar.

Els jugadors que no tenen contracte són Goloman, Jaume Sorolla, Gabe York, Susinskas, Khem Birch i Quino Colom. El capità andorrà del Girona podria fer les maletes aquest estiu, tot i la seva voluntat de renovar, l’aposta per Katsikaris podria frenar les seves aspiracions. “A veure si ens podem posar d’acord; jo aquí hi estic molt a gust. S’han de donar unes condicions concretes...”, deia Colom. A Susinskas, el club el vol retenir, i el jugador, d’entrada, està predisposat a continuar a Fontajau. En els casos de Birch i York tot indica que no continuaran. El base nord-americà ha estat un fitxatge de gran rendiment, però prioritza els minuts a la G-League i oportunitats a Europa en contractes temporals. Segons ha explicat el jugador a aquest diari, disposa d’altres ofertes.

Els cedits pel Barça

Entre els objectius més clars del Bàsquet Girona és lligar Sergi Martínez per un curs més, tot i que l’operació no serà fàcil, ja que l’aler nascut a Rubí va renovar amb el Barça fins a l’estiu del 2025 i hauria de negociar la seva sortida amb el club; les dues parts es van reservar una clàusula de rescissió. “M’agradaria quedar-me a Girona. Aquí soc feliç”, deia el català, que també escoltarà altres ofertes de la Lliga Endesa després d’un any molt bo a Fontajau. Finalment, Juani Marcos és un dels jugadors que han guanyat més mercat a la lliga i, tal com va avançar aquest diari, el Barça s’està plantejant repescar el base argentí. Marcos ha acabat amb una nota alta, en 22 partits jugats ha fet una mitjana de 9,7 punts, malgrat les lesions. Caicedo no continuarà.

El Bàsquet Girona va perdre l’oportunitat de jugar la FIBA Champions, però manté encara una petita porta oberta a la FIBA Europe Cup, la quarta competició continental, que exigeix molts recursos i té poc retorn però permet tenir l’al·licient de participar a Europa.

CARÀCTER I PROJECTE

El club no tanca la porta a competir a Europa el curs que ve, com a convidat de la FIBA

DIRECCIÓ ESPORTIVA

El Girona vol lligar San Emeterio com a arquitecte esportiu del tercer curs a l’ACB
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)