ACB

“El club està treballant per jugar a Europa”

Bàsquet. ACB. Marc Gasol, president del Girona, admet que el club vol debutar en competició continental i prioritza la confecció de la direcció esportiva, amb San Emeterio com a prioritat

Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, va fer un balanç de la temporada en una roda de premsa a Fontajau coincidint amb el desè aniversari del club. Ha destacat que la temporada ha estat plena d’alts i baixos, però el club ha respost bé en els moments difícils. Gasol va expressar el desig de competir a Europa la propera temporada, i va avançar que durant la segona setmana de juny sabrien la decisió final: “El club esta treballant en aquesta línia. Serà difícil perquè qualsevol invitació no és fàcil d’aconseguir, però creiem que com a mínim ho hem d’intentar. Tots els equips que tenim per sobre tenen la voluntat d’anar-hi.” El president del club gironí va fer èmfasi que poder accedir a la Champions ho veu molt complicat, i que si hi ha possibilitats, passarien per la FIBA Europe Cup, la segona competició europea de la FIBA. Gasol també va llançar un missatge cap als jugadors que esperen la decisió: “Esperem que entenguin que el projecte va més enllà d’aquest fet.”

San Emeterio, opció real

Gasol va deixar ben oberta la porta a Fernando San Emeterio, actual entrenador assistent en el València Basket, després que aquests darrers dies el seu nom sonés més fort per ocupar la direcció esportiva del club gironí: “És una opció real, però encara està en el seu procés de maduració i està vinculat a un altre club. Tenim diverses opcions, i en Fernando n’és una. Coneix molt bé el club i la seva identitat”, deia Gasol. El president va presentar la seva primera reestructuració, i és que el club vol reforçar l’àrea de la direcció esportiva amb un equip de tres persones, dues més que l’actual. Xus Escosa, que continuarà com a general manager, i després dues figures més: el director esportiu, en què la prioritat és “San Eme” i una tercera que s’encarregaria de fer de scouting internacional per conèixer nous mercats i talent jove.

Gasol no va voler deixar cap pista sobre la plantilla, però va llançar el missatge que el club té la intenció de mantenir un bon gruix de jugadors: “Hi ha diversos membres de la plantilla amb contractes, però tenen dues vessants: continuar per part del club i continuar per part del jugador. Aquesta decisió l’haurà de prendre l’entrenador, que tant de bo sigui en Fotis, i la direcció esportiva; volem construir sobre les bases que aquest any han funcionat i que encaixin amb la idea de joc i equip que vulguin les dues parts”, explicava. Entre les voluntats del club, també hi ha poder créixer amb jugadors que han aterrat a Fontajau en forma de cessió: “Juani i Sergi han fet un pas endavant i han posat un peu a l’ACB. Han demostrat la talla de jugadors que són; ara veurem si poden formar part de la segona part del projecte. Ara posar noms seria un pèl confús.”

La fusió, a foc lent

Un dels temes que també va tocar Gasol va ser la possible fusió amb l’Uni Girona de cares al curs que ve: “Fa dos anys que estem treballant amb ells i estem molt contents de com funcionen les coses. Estem alineats amb moltes coses. Aquest pas comporta moltes responsabilitats i estem valorant la millor manera i les millors opcions d’executar-lo. No ens imaginàvem fa deu anys que estaríem parlant de coses així; quan vam presentar el club no teníem aquest tarannà de bona entesa”, afegia. Finalment, Gasol va confirmar que la idea és continuar amb la vinculació amb el CB Salt, per potenciar els jugadors de la base.

EL COMIAT DE GASOL, AVIAT

Quan serà la retirada oficial de Marc Gasol a Fontajau? És una de les grans preguntes a les quals, des que el de Sant Boi va anunciar el seu adeu definitiu, encara s’espera resposta. “A Memphis vaig deixar de jugar-hi el 2019 i tot just aquest any m’han fet la retirada. Hem de tenir paciència, tots en tenim ganes, però encara no tenim definit què. La temporada que ve po t ser un bon any per fer la festa”, deia Gasol. Ahir també va ser un dia especial per al Bàsquet Girona, ja que va complir deu anys de la seva fundació. Per aquest motiu el club ja treballa per celebrar un partit aquesta pròxima pretemporada amb un equip d’Eurolliga. Això no obstant, és un tema en què el club encara està treballant perquè es pugui dur a terme. Un dels primers entrebancs és que l’Associació de Jugadors de l’Eurolliga –ELPA– no deixa jugar els membres del sindicat abans d’una data concreta que confrontaria amb el calendari particular del club. Tot i no ser un gran impediment, el club busca resoldre aquesta limitació i acordar una data.

LES REACCIONS

L’opció d’anar a la Champions és molt complicada, tots els que tenim per sobre hi volen anar; la FIBA Europe Cup, tot i ser difícil, és més real
Estem treballant per tenir un grup de tres persones a la direcció esportiva; en Xus de ‘general manager’, un director esportiu i un ‘scout’
Volem construir un equip sobre les bases d’aquest any que han funcionat molt bé
Marc Gasol
president Bàsquet Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)