Espanyol

Esports

Mor Higinio Vilches, exfutbolista de l’Espanyol i el Nàstic

L’exjugador de futbol Higinio Vilches Pescador, ha mort aquest dijous, a l’edat de 69 anys, a causa d’un càncer, segons han informat fonts familiars.

Era nascut a Jaén (1954) i jugava d’interior esquerra. Es va formar a les categories inferiors de l’Atlètic de Madrid i va començar a competir com a professional de primera divisió amb una cessió al Màlaga (1976). Acabada la cessió va tornar al seu club d’origen, però no va poder gaudir de gaires minuts, així que la temporada següent va ser traspassat al Nàstic de Tarragona, que disputava la Segona Divisió A. Va jugar 28 partits i va marcar 3 gols. Va destacar per la seva tècnica i es va convertir en un dels líders de l’equip. A finals de la temporada, l’Espanyol el va fitxar. Va estar amb el club blanc-i-blau 4 temporades (1979-1983) i va ser la seva etapa més prolífica futbolísticament. Va participar en un total de 72 partits a la màxima categoria i va marcar 6 gols. Però a la seva última temporada es va veure perjudicat per diverses lesions i a l’estiu el club el va vendre al Cadis, i 51 partits després, va acabar la seva carrera de jugador al Real Jaén CF, fent una temporada a Segona B i dues a Tercera. Anys més tard va fer d’entrenador una temporada al Martos CD d’Andalusia (2009-2010).

Entre el 2011 i el 2015 va ser regidor d’esports a l’Ajuntament de Jaén, i l’any 2016 es va convertir en el president del club de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció