Espanyol

L’Espanyol és equip de Lliga F (3-1)

La Lliga F tindrà, com a mínim, dos equips catalans la temporada que ve. L’Espanyol ha certificat el seu retorn a la màxima categoria del futbol espanyol tres anys després de consumar un descens que semblava inevitable veient la dinàmica que arrossegava l’equip, al camp i als despatxos. El conjunt blanc-i-blau ha remuntat l’1-0 del Sadar i ha superat l’Osasuna a la Dani Jarque per 3-1. Un resultat que certifica l’ascens a la Lliga F, on l’espera el Barça i, potser, el Llevant les Planes, immers en la lluita per mantenir la categoria.

La ciutat esportiva de l’Espanyol s’ha omplert per fer costat a l’equip de Juan Ignacio Ibarra, que ha sortit a mossegar des de l’inici, provant un xut directe en el servei. Les blanc-i-blaves estaven intenses i pressionaven bé el rival, conscients que marcar aviat facilitaria les coses. Caracas ho ha provat des de lluny al 6’, però ha estat Lice Chamorro, la golejadora, la gran protagonista de la primera part. Una pilotada llarga semblava fàcil per a la portera de l’Osasuna, però ha relliscat. Des del terra ha intentat blocar l’esfèrica, però se li ha escapat entre les mans i Chamorro ho ha aprofitat per igualar l’eliminatòria (19’). Aquesta acció ha condicionat durant uns minuts a la portera visitant, mostrant-se insegura en alguna acció. Cap culpa ha tingut en el 2-0. Chamorro ha pentinat una pilota que ha recollit Mar Torras. La blanc-i-blava li ha tornat l’esfèrica a la davantera, que ha definit bé per fer el 2-0 (38’). Abans del descans, la més clara d’Osasuna. Celia ha rematat sola dins l’àrea, però ha xutat massa alt (44’).

En la represa, l’Espanyol ha anat per feina. Als 8’ de la represa, Ana Hernández ha rematat de cap completament sola un córner servit des de la dreta. Inapel·lable per a la portera. El 3-0 acostava l’Espanyol a l’elit (53’). Les blanc-i-blaves han tingut alguna oportunitat més per fer el quart, però ha faltat punteria. L’Osasuna ha posat emoció al duel amb un autèntic golàs de Merche Izal des de lluny i que ha anat a l’escaire (85’). Les navarreses ho han intentat amb més cor que cap, però l’Espanyol ha mantingut el tipus i ha celebrat el retorn a la màxima categoria.