Més futbol

Tot a punt per al Catalunya-Panamà

Selecció. Catalunya s’enfrontarà al combinat centreamericà el 29 de maig (19 h) a la Nova Creu Alta

La seu central de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va ser el marc ahir al migdia de l’acte de presentació del partit amistós que enfrontarà la selecció catalana absoluta masculina amb el Panamà. Un duel que es disputarà el dimecres 29 de maig a les 19 h a la Nova Creu Alta, i que es podrà veure en directe per TV3.

Aquest partit suposarà el retorn de la selecció catalana dos anys després. L’últim precedent es remunta al 2022, quan el combinat català va golejar Jamaica (6-0) a l’estadi municipal de Montilivi amb un hat-trick de Gerard Deulofeu i els gols de Marc Bartra, Ferran Jutglà i Javi Puado. L’any passat hi havia programat un Catalunya-Mali al Camp d’Esports de Lleida, però es va haver de suspendre a última hora. Un matx que havia de servir per homenatjar Bojan Krkic en l’últim partit de la seva trajectòria professional.

Aquest cop, Catalunya se les haurà amb el combinat centreamericà, que dirigeix l’exblaugrana Thomas Christiansen i que té a les seves files un exjugador del Girona, Edgar Yoel Bárcenas. Els panamenys, que ocupen el número 45 en el rànquing FIFA, es van quedar a un pas de classificar-se per al mundial de Qatar del 2022 i l’any passat van disputar la final de la fase d’or de la Concacaf contra Mèxic, on van perdre en la tanda de penals. Dos dies després d’enfrontar-se amb Catalunya, el Panamà jugarà un segon amistós contra la selecció de Galícia per continuar preparant la seva participació en la copa Amèrica dels Estats Units.

Serà el setè partit que dirigirà Gerard López com a seleccionador català. “Estic convençut que tindrem, com sempre, una selecció potent. És un privilegi ser el seleccionador català. El talent que tenim és immens”, va dir López, que no podrà comptar amb els futbolistes catalans que siguin convocats per a l’Eurocopa amb la selecció espanyola per incompatibilitat de dates. La llista de convocats se sabrà el 23 de maig. “És el màxim esdeveniment que podem organitzar des de la federació, i per això és especial. Tenim els millors jugadors, el millor seleccionador i els millors àrbitres possibles. I, aquest any, és encara més especial pel marc: és el meu estadi, la meva ciutat i el meu club”, hi va afegir el president de la FCF, Joan Soteras.

Les entrades per al duel, amb un cost de 8 euros a tribuna i de 3 a la resta de l’estadi, ja estan disponibles a la web oficial de la FCF. Una part del que es recapti anirà destinat a la Fundació Atendis, una entitat sabadellenca sense ànim de lucre que vetlla per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

LES REACCIONS

Estic molt content. Serà una gran festa en una ciutat molt futbolera com és Sabadell
Joan Soteras
President de la FCF
Estic convençut que tindrem, com sempre, una selecció potent. El talent que tenim és immens
Gerard López
seleccionador català
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció