Girona

Objectius per posar-hi el colofó

Tot i haver tancat ja l’accés a la pròxima Champions League, el Girona afronta les últimes quatre jornades amb fites a l’horitzó que el podrien catapultar a ser un equip per recordar els pròxims anys

Encara que sembli mentida, el Girona té molt a dir en les quatre últimes jornades que resten per acabar la que serà una temporada històrica. Amb la participació en la Champions League ja sota el braç, el conjunt dirigit per Míchel Sánchez lluita per posar el colofó a la temporada en forma de superació de rècords propis i de la història de la competició. El tècnic de Vallecas ja va avisar en la roda de premsa després de golejar el Barça 4-2 que queden objectius per tancar, com ara la segona plaça que actualment posseeixen després de superar els blaugrana; convertir-se en l’equip més realitzador del campionat superant ni més ni menys que el Real Madrid –actualment els blancs encapçalen la llista amb una diana més que els gironins–, o ajudar Dovbyk a ser el màxim artiller de la categoria i defensar amb l’ajuda de tots el marge que té ara des de la posició més privilegiada.

Els blanc-i-vermells, a més, podrien superar el sostre de punts del club en LaLiga, amb 82 el curs 2014/15 a segona, amb la puntualització, molt important, que es va aconseguir en 42 jornades, quatre partits més (dotze punts) que els que tindrà enguany a primera.

El Girona té a l’abast, de retruc, convertir-se en l’equip que més punts suma a primera en una mateixa lliga aïllant de l’equació els tres equips dominadors de la competició, el Madrid, el Barça i l’Atlético. De moment, aquest rècord el tenen el València, el Sevilla i el Vila-real amb 77 punts.

Somnis que es generen

Després d’una temporada somiada pels més optimistes i feta realitat, en l’horitzó del futur per al Girona s’albiren nous somnis per complir. Míchel ja va catalogar que el pròxim és guanyar un títol amb el club i això, quedant segon i participant en la supercopa, és més a prop que mai (dos partits). El llistó s’apuja i l’ambició es manté intacte, començant pel mateix entrenador.

Ser l’equip que més gols marca a primera

El Girona ha aconseguit marcar fins a dia d’avui 73 gols en aquesta lliga, una xifra també brutal i a l’abast de ben pocs equips fora dels més grans i dominadors de la competició. Amb un +31 de diferència de gols –els segons millors de tots–, Míchel sempre ha comentat en roda de premsa que seria una fita increïble ser l’equip que més gols fa en tota la campanya pel fet de liderar un apartat sempre vistós i lloable –sobretot pel de Vallecas– en una de les millors lligues del món. El Madrid és actualment l’equip més golejador de la competició, però només amb una diana més que els blanc-i-vermells (74). El fet que el conjunt de Carlo Ancelotti ja sigui campió podria fer que els futbolistes blancs juguessun a una velocitat inferior a l’habitual, un aspecte que pot beneficiar un Girona que haurà de continuar intens si vol complir la resta d’objectius marcats en el tram final del curs. I és que, durant bona part de la temporada, els gironins ja han estat els més golejadors de primera gràcies al seu joc ofensiu.

Ajudar Dovbyk a ser el pitxitxi del curs

L’ariet ucraïnès és actualment el màxim artiller de la categoria amb 20 gols, dos més que Jude Bellingham, del Madrid, i tres més que Alexander Sørloth (Vila-real) i Robert Lewandowski (Barça). Artem Dovbyk va estripar i capgirar una sequera de vuit jornades sense veure porteria establint un nou rècord obert en la història del club a primera. I és que l’exjugador del Dnipro-1 és el primer futbolista blanc-i-vermell que encadena cinc jornades del campionat marcant com a mínim una diana, fet que l’ha ajudat a reactivar-se en la lluita per ser el pitxitxi de la campanya. La vintena que suma ara el davanter titular del Girona el situa a només una diana del rècord d’un jugador del club en la màxima categoria (21), una xifra que va assolir Stuani en la primera campanya gironina en la màxima categoria, la 2017/18.

Dovbyk té quatre partits per defensar la renda de dos gols en un objectiu que, tot i que sembli individual, Míchel va catalogar de grup pel que suposa per la plantilla haver ajudat un dels companys a assolir xifres increïbles en una lluita amb els millors jugadors de la competició. A l’ucraïnès el podria beneficiar que és indiscutible i que Bellingham, l’immediat perseguidor en la llista, ara no està jugant tots els partits.

La segona posició, el premi suculent esportivament i econòmicament

El Girona va vèncer el Barça i d’aquesta manera va pispar la segona posició al conjunt blaugrana a només quatre jornades de la conclusió de la lliga. Els gironins, que ja havien anat en diverses jornades segons abans dels mals resultats fora de casa –cinc derrotes consecutives–, van recuperar una plaça que permet jugar la supercopa espanyola el gener vinent a l’Aràbia Saudita. Els clubs participants cobren per disputar-la; no tant com el Barça i el Madrid, que van a part, però sí una partida a computar en un pressupost que anirà a l’alça segur. De fet, pel fet de quedar en segona posició de la lliga, el Girona també cobraria set milions més a repartir en cinc anys que no pas quedant tercer. Ser subcampió de lliga és una obligació mínima per al Barça, però per al conjunt gironí seria una fita extraordinària en una campanya ja històrica passi el que passi.

Assolir la màxima puntuació del club en LaLiga –el rècord és de 82 punts

Tot i que ho va fer jugant 42 jornades en total a segona, el Girona té a l’horitzó superar els 82 punts que va fer a les mans de Pablo Machín el curs 2014/15, una puntuació increïble que hauria donat l’ascens directe en la majoria de les temporades en la categoria de plata, però que aquell curs, amb l’empat en l’últim minut de l’última jornada contra el Lugo a Montilivi, va suposar caure a posicions de ‘play-off’ d’ascens per culpa de l’‘average’ general favorable a l’Sporting, que també va sumar 82 punts. Actualment, els de Míchel sumen 74 punts i a falta de dotze per disputar-se podrien arribar fins als 86, una puntuació brutal en només 38 jornades, a l’abast en la història de la competició del Barça, el Madrid i en ocasions esporàdiques, de l’Atlético. Segurament la lluita per la segona plaça exigirà als gironins sumar al màxim de punts fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció