Girona

Montilivi, per llepar la ferida

El Girona sempre mostra una versió dominant i valenta al seu estadi, en què disputarà tres de les dues jornades que falten

Els de Míchel enllacen tretze partits sense perdre davant l’afició –catorze comptant la copa–, amb onze victòries i dos empats

Sempre quedarà Montilivi. Això deuen pensar els aficionats i, fins i tot, el cos tècnic i jugadors del Girona, que tornaran a l’acció dimarts per enfrontar-se al Vila-real a casa (22 h) després de veure divendres com l’Alavés evitava un triomf gironí clau a Mendizorrotza en el 99’. La comunió que s’ha generat aquesta temporada entre l’equip i l’afició ha estat un dels arguments més sòlids que expliquen el gran campionat que estan fent els de Míchel, ja classificats per a la Champions League i lluitant cos a cos per la segona posició amb el Barça, una plaça que dona dret a jugar la supercopa. El Girona viu un idil·li amb Montilivi, tant pel que fa al joc que mostra als seus com pels resultats que hi està aconseguint. Els blanc-i-vermells són el local més en forma de la categoria amb cinc victòries consecutives i tretze enfrontaments invicte –catorze comptant el duel dels vuitens de final de la copa del Rei contra el Rayo–, amb una sèrie de onze victòries –contra els madrilenys en la copa també es va guanyar– i dos empats contra l’Athletic (1-1) i la Real Sociedad (0-0). Els gironins només han perdut un matx, contra el campió, el Real Madrid (0-3), i tret dels dos empats contra els dos equips bascos han guanyat la resta dels partits (14).

En les tres jornades que falten per acabar una lliga històrica, el Girona disputarà dos partits a Montilivi. El primer contra un Vila-real que s’aferra a l’esperança d’accedir a la Conference League, una opció que va alimentar després de superar en el temps afegit el Sevilla 3-2 amb doblet de Sorloth, que es posa amb dinou gols a un d’Artem Dovbyk en la lluita pel Pichichi. Després de la visita a Mestalla per jugar contra el València (diumenge a les 19 h), un altre equip en una situació similar, els de Míchel tancaran el curs amb el Granada, que ahir va certificar el descens a segona després de la victòria del Mallorca contra Las Palmas (1-0).

Calma en l’ambient

Divendres, poques hores abans de jugar a Mendizorrotza, el Girona va anunciar que Montilivi seria l’escenari dels partits com a local de l’equip en la Champions League. Això sí, amb aforament reduït i encara per desvelar la fórmula que s’utilitzarà per intentar que el màxim d’abonats puguin veure algun partit de la màxima competició continental. Contra el Vila-real serà el primer partit després de la decisió definitiva de l’entitat respecte a la gran incògnita des que els de Míchel es van classificar per la competició guanyant el Barça (4-2). Diverses penyes i aficionats preparaven manifestos en contra de traslladar l’equip a Barcelona i jugar en un estadi més ampli la Champions i, fins i tot, s’estava plantejant fer alguna concentració per expressar l’oposició de l’afició.

Amb el foc mig apagat, o controlat, el Girona intentarà sumar tres punts més com a local –lluita amb el Madrid i l’Atlético per ser el millor de la categoria– i mantenir el frec a frec amb el Barça en la lluita per la segona posició. Els blaugrana no juguen fins demà contra la Real a Montjuïc i, tot i que els de Xavi han passat a dependre d’ells mateixos, l’ambient enrarit per la derrota a Montilivi, els dubtes a tots els nivells, la pressió i la crítica, faran que el tram final del Barça i el rendiment dels seus futbolista sigui tota una incògnita, un fet que podria beneficia un Girona que, això sí, no pot fallar.

DISTENSIÓ

Els manifestos i les concentracions de les penyes i l’afició s’han apagat amb el nou escenari

TOT EN ORDRE

Serà el primer partit després de confirmar-se que Montilivi acollirà la Champions

HORARI INFERNAL

El duel contra el Vila-real es juga un dimarts laboral a les 22 h, tot un contratemps
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)