Girona

Entre el sorteig i l’antiguitat

Els penyistes, convençuts de l’aposta de jugar la Champions a casa, valoren les possibilitats del club amb l’aforament tan limitat

Construir un estadi nou fora de Montilivi, prou ben vist entre els enquestats

El debat sobre si el Girona jugaria a Montilivi o se n’aniria a un altre estadi, probablement el Lluís Companys, per a l’estrena històrica en la Champions s’ha tancat. El club jugarà al seu estadi, tot i les limitacions d’aforament, i ara la manera com gestionarà la impossibilitat de fer lloc a tots els abonats és el que centra l’atenció. En parlen per a L’Esportiu una nombrosa representació de les penyes del club. D’entrada, celebren l’aposta de jugar a Montilivi i no haurien entès que una fita tan històrica s’hagués viscut lluny de Girona.

Amb una xifra d’entre 6.500 i 7.000 seients per als aficionats blanc-i-vermells –descomptant-hi les entrades per a l’afició visitant i els compromisos–, el problema serà com repartir-les, amb uns 9.500 abonats i llista d’espera llarga. La majoria dels presidents de penyes enquestats aposten per fer un sorteig, amb prioritat per als que no hagin pogut assistir als partits anteriors, perquè tots els abonats tinguin la possibilitat de viure com a mínim un o dos partits europeus. També hi ha partidaris de fer valer l’antiguitat de soci com a premi per garantir un lloc en partits tan especials.

El Girona satisfarà els requisits de la UEFA amb solucions provisionals que li permetran competir en Champions la temporada que ve, però que no li resolen molts problemes. Si s’acaba fent una obra més potent a Montilivi, la majoria de penyistes enquestats creuen que valdria la pena assumir el sacrifici de tancar algun sector de l’estadi durant una part de la temporada. De tota manera, l’enquesta també reflecteix que hi ha partidaris de projectar un estadi nou lluny de Montilivi, una idea que el club s’havia plantejat anys enrere però que, en principi, no havia passat més enllà de la idea. Els problemes geològics i la dificultat de fer obres amb l’equip competint són arguments per reforçar la idea de marxar, tot i que també hi ha el factor romàntic de quedar-se a Montilivi. Els enquestats també opinen que l’Ajuntament s’hauria d’implicar en les reformes i facilitar-les, bé perquè és el propietari del camp o per visibilitat i projecció de la ciutat que dona el Girona.

SATISFACCIÓ

Unanimitat a l’hora de dir que no haurien entès dur la Champions a un altre lloc

Carles Bargalló President de la Penya Cassanenca

1. No, no hauria entès haver de jugar la Champions fora de Montilivi llevat que fos una cosa temporal. 2. En vista d’aquesta mesura, jo proposaria que s’assistís als partits a partir de l’antiguitat i l’assistència. 3. Sí, acceptaria haver d’estar durant un temps amb alguna zona tancada si és per força i no hi ha cap altra manera. 4. Crec que l’Ajuntament podria ajudar si finalment es decideix fer obres a l’estadi. 5. Estaria bé que es construís un nou estadi fora del que és Montilivi.

Vanessa Monterrubio Presidenta de la Penya Valcanera-Sils

1. No m’hauria agradat ni tampoc hauria entès que es jugués en un altre camp, la Champions s’ha de jugar a Montilivi. 2. Jo el que faria és que es pogués assistir als partits en funció de l’antiguitat dels que reclamin entrades. 3. Sí, acceptaria haver d’estar durant una part de la temporada amb algun sector tancat per fer-hi obres. 4. Sí, és clar que l’Ajuntament s’hi hauria d’implicar molt més, en les obres. 5.Crec que és molt necessari haver de construir un nou estadi que no estigui ubicat a Montilivi.

José Fogliano President de la Penya Jandrista GFC

1. No, en cap cas, ja que la Champions l’hem de disfrutar al nostre estadi, a Montilivi. 2. Amb aforament limitat, jo faria que l’assistència als partits fos per antiguitat. 3. Per descomptat que acceptaria tenir una part tancada per fer-hi obres. 4. Sí, crec que l’Ajuntament s’hi hauria d’implicar perquè el benefici de jugar a Montilivi tindrà repercussió en els comerços de la ciutat. 5. Sí, no veuria amb mals ulls construir un nou estadi, això sí, hauria de mantenir-se en el mateix radi on està situat ara.

Marcelo Cozar President Penya Costa Brava Lloret de Mar

1. No, l’escenari ideal és jugar a Montilivi i que tots els socis i abonats puguin gaudir dels partits al nostre camp. 2. La millor opció seria fer una llista d’assistència per als partits europeus i, depenent de les sol·licituds, que es faci un sorteig perquè tothom pugui veure almenys un partit. 3. Ho firmaria ara mateix. 4. Sí, totalment. 5. És molt bona opció, un camp nou modern pensant en el futur del club i la ciutat.

Cristóbal Sánchez President de la Federació de Penyes

1. No, si no era per la impossibilitat de complir alguna de les condicions que imposa la UEFA, sempre serà millor jugar a casa. 2. Sorteig amb inscripció o per antiguitat, i fins i tot es podria incrementar l’aforament sense afectar els fonaments. 3. Sí. Valdria la pena si es pot fer íntegrament. 4. Sí, però la part important ha de ser del club. 5. Sí, si es confirma que no es pot fer a Montilivi, un a la vora de la ciutat.

Martí Masó President de la Penya Saltenca Girona FC

1. Un esdeveniment tan històric i tan ben guanyat s’ha de jugar aquí. Girona i els de sempre ens ho mereixem. 2. L’antiguitat és important, ja que molts venen de quan a l’estadi no érem ni 200, però tothom té dret a disfrutar-ho. 3. Seria tornar al tema d’ocupació d’abonats. 4. Algun dia haurien de fer-hi alguna cosa, i ara més, ja que traspassem fronteres en un món com el futbol. 5. Evidentment cal un estadi nou. Ja fa anys que el terreny és inestable, i si es fa una ampliació potser es torna a enfonsar i s’ha de rescatar la lona.

Pepe Sierra President de la Penya Immortal Girona

1. No, no hauria entès en cap cas haver de jugar la Champions fora de Montilivi. 2. Jo faria un sorteig amb una prèvia demanda d’entrades, i que puguin assistir als partits aquells a qui els toqués en el sorteig. 3. Sí, jo acceptaria que alguna part estigués tancada per fer-hi obres. 4. Econòmicament crec que no, però el que sí que hauria de fer l’Ajuntament és facilitar les obres. 5. Sí, ja que la Champions per a Montilivi hauria de representar el que al seu dia van ser les goteres de Palau.

Manel Serrano President de la Penya Guíxols-Costa Brava

1. No, la Champions s’ha de jugar a casa, és un fet històric per al nostre equip. 2. Un o dos partits per cada abonat, així tots gaudeixen de l’experiència a Montilivi. 3. Sí, perquè les obres per ampliar l’aforament serien més ràpides. 4. Sí, és el propietari del camp i hauria de supervisar les obres. 5. Per una banda no, perquè es perdria la identitat del club, però per l’altra sí, ja estem creixent i el camp s’està fent petit.

Lluís Bosch President Penya Gironina

1. No, Montilivi no està preparat i calen unes obres, però amb un aforament reduït i sorteig s’accepta. 2. Entenc que l’aforament baixaria, però ens sacrificaríem i faríem un sorteig. 3. Sí, però és complicat a Montilivi perquè hi ha zones molt inestables a l’estadi. 4. Crec que s’haurien d’implicar per la gran visibilitat de la ciutat gràcies a la campanya del Girona FC. 5. Sí, per descomptat.

Genís Pineda President de la Penya Eloi Amagat

1. No, de cap de les maneres hauria entès haver de jugar la Champions fora de Montilivi. 2. Proposaria que cada abonat disfrutés d’un o dos partits, i que s’hi assistís per antiguitat. 3. Rotundament no, no acceptaria haver d’estar durant una part de la temporada amb alguna zona tancada per fer-hi obres. 4. Sense cap mena de dubte crec que l’Ajuntament s’hauria d’implicar en unes possibles obres a l’estadi. 5. Sí, veuria bé que es construís un estadi nou que no fos a Montilivi.

Esteve Fernàndez President de la Penya Nord - Àlex Granell

1. No, no hauria entès haver de jugar la Champions fora de Montilivi. 2. Si hi ha aforament limitat, faria que l’assistència als partits fos a través d’un sorteig.3. Sí que acceptaria haver d’estar una part de la temporada amb alguna zona tancada. 4. L’Ajuntament s’hauria d’implicar en unes possibles obres. 5. Crec que sí que s’hauria de construir un nou estadi que no fos a Montilivi.

Lluís Pujadas President de la Penya de Vall de Llémena

1. No ho hauria entès, la Champions s’ha de poder jugar al nostre estadi. 2. És difícil dir una mesura, però es podria fer una llista de confirmació d’assistència de socis i, si se supera l’aforament, fer un sorteig. 3. Sí, és urgent fer millores a Montilivi o un estadi nou. 4. Crec que sí, ja que el Girona FC pot suposar un gran impacte econòmic. 5. Això seria ‘top’, un estadi totalment nou i millor. Ja ho veig: el Nou Montilivi.

Juan Carlos Abad Secretari de la Penya Sant Narcís

1. No ho hauria entès, ja que després d’haver aconseguit una fita tan històrica hauria estat incomprensible que ni l’afició ni la ciutat ho poguessin disfrutar. 2. Demanaria que els socis s’apuntessin per assistir als partits i, depenent de la demanda, després anar sortejant en cada partit. 3. No, no acceptaria que durant una part de la temporada alguna zona del camp estigués tancada. 4. Tenint en compte que el camp és municipal i és una promoció de cara a la ciutat, sí que s’hi hauria d’implicar. 5. Sí, si el que es vol és mantenir aquesta línia esportiva, és bastant urgent un estadi nou.

Francesc Pinedo President de la Penya Barbero Bailongo

1. Des del punt de vista de l’aficionat i com a espectador, no ho hauria entès, ja que Montilivi és casa nostra i on hauríem de jugar els partits de local. 2. El més just seria que es pogués assistir als partits per antiguitat. 3. Sí, ho acceptaria pensant en el futur, ja que val la pena fer certs esforços per després poder gaudir al 100% de les instal·lacions. 4. Crec que sí que s’hi hauria d’implicar, ja que parlem d’un camp municipal, on l’Ajuntament s’hauria de fer càrrec d’una part de les obres. 5. Penso que l’escenari ideal per als més romàntics seria tenir un Montilivi ben preparat i equipat.

Joan Branyas President Penya Som-hi Girona Pla de l’Estany

1. Només ho hauria entès si hi hagués un projecte per fer un camp nou 2. El que faria seria una llista de peticions i, si se sobrepassa el nombre de localitats, que es faci un sorteig. 3. Sí, si és per passar una temporada ho veuria correcte 4. Depèn dels contractes i el lloguer firmat, no sé fins a quin punt l’Ajuntament pot fer reformes dins l’estadi. 5. Sí, ja que dubto que Montilivi es pugui reformar en condicions

Carlos Vilert Secretari fundador de la Penya Pere Pons

1. Sentimentalment no m’hauria agradat gens; no jugar a Montilivi hauria estat una decepció. 2. Oferiria un paquet amb les dues competicions a tots els abonats a hores d’ara i, si la demanda és molt alta, faria un sorteig en cada partit, sempre prioritzant els que no hi han pogut assistir. 3. Sí, evidentment, ja que seria invertir en el futur. 4. El que sí que hauria de fer és no desvincular-se’n mai del tot, sempre poder incidir en les decisions del club. 5. La prioritat seria fer un nou Montilivi.

Antonio Meléndez President de la Penya Gironina de Blanes

1. Hauria estat una decisió que no ens hauria agradat, però ho hauria entès per les dificultats que comporta poder jugar la competició. 2. Jo proposaria que tots els abonats poguessin disfrutar d’un o dos partits cadascun. 3. Sí, ho acceptaria. 4. Sí, crec que l’Ajuntament s’hi hauria d’implicar en aquest cas. 5. Sí, no veuria amb mals ulls construir un nou estadi fora de Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)