Girona

No sempre es fa justícia

El Girona mereix molt més, però la falta d’encert en els metres finals li costa la segona derrota del curs a Montilivi, contra el Vila-real

Els de Míchel diuen pràcticament adeu a la lluita per la segona posició i ara hauran de remar per assegurar la tercera

Girona 0 Vila-real 1

VILA-REAL:Jörgensen, Kiko Femenía, Mosquera, Eric Bailly, Cuenca (Terrats, 65’), Traoré (Morales, 81’), Santi Comesaña (Capoue, 81’), Parejo, Álex Baena (Trigueros, 93’), Gonçalo Guedes (Ilias, 65’) i Sorloth. GIRONA:Gazzaniga, Eric Garcia, David López, Blind, Miguel (Valery, 75’), Yangel Herrera (Portu, 75’), Aleix Garcia, Tsygankov (Toni Villa, 83’), Iván Martín, Savinho i Dovbyk. GOLS:0-1 (59’) TraoréÀRBITRE:Sánchez Martínez, del col·legi murcià.VAR:Del Cerro Grande (madrileny).T.G.:a Blind (36’), del Girona; i a Álex Baena (43’), Traoré (56’), del Vila-real.T.V.:a Kiko Femenía, del Vila-real, per doble amonestació (41’ i 95’).PÚBLIC:11.440 espectadors a l’estadi de Montilivi.

És veritat que es podria trobar algun partit aquesta temporada que el Girona ha acabat guanyant i potser no s’ho ha acabat de merèixer. I també que algun triomf ha arribat amb gols en l’últim sospir. Ara bé, en quatre dies el futbol li ha tornat tot en contra, i els gironins han rebut dues garrotades que el deixen pràcticament fora de la cursa per la segona posició de la lliga. Divendres, a Vitòria, va tocar encaixar l’empat en l’últim segon, i ahir, a Montilivi contra el Vila-real, el Girona va perdre el segon partit de tota la temporada a casa (0-1) de manera injusta. Ahir, però, la sensació és que els de Míchel haurien pogut estar jugant durant hores i el gol no hauria arribat. El Vila-real, en canvi, sí que va afinar de cara a porteria per tallar les ales a un Girona que encadenava cinc victòries a Montilivi. No cada dia pot ser festa. I el futbol no sempre és just.

De menys a més

Que tant el Girona com el Vila-real necessitaven la victòria per mantenir vius els seus objectius va quedar clar en els primers minuts. Tots dos equips van apostar per pressionar molt amunt la sortida de pilota del rival i van posar en moltes dificultats les defenses. Quan ho van poder fer, la gestió de la pilota va ser molt diferent entre els gironins i els groguets. Mentre el Girona va estar molt més còmode amb la pilota a camp rival, amb paciència per tenir possessions llargues per buscar els espais, el Vila-real va buscar més les transicions ràpides. En els primers minuts el guió va afavorir els visitants, que van tenir dues bones ocasions. Sorloth, per sort, va xutar massa creuat després d’entrar tot sol dins l’àrea (4’), i cinc minuts després Gazzaniga va fer una gran estirada per evitar el gol de Traoré des de fora de l’àrea.

Van ser els deu minuts en què més va patir el Girona durant tot el partit, i és que a partir de llavors els de Míchel van ser molt superiors. Tsygankov i Iván Martín van concentrar el joc ofensiu del Girona per la banda dreta, i des d’allà es va buscar l’àrea grogueta amb insistència. Però amb poca finor. I és que si alguna cosa li va faltar als blanc-i-vermells durant tot el partit va ser aquella precisió en els metres finals que han exhibit altres dies. Tot i això, de perill en van generar. Yangel Herrera, des de la frontal (10’) i amb una rematada de cap desviada per poc (16’) i Dovbyk, a punt de rematar a plaer dins l’àrea en un parell d’ocasions, van fer els primers avisos. L’ocasió més clara del Girona en tota la primera part, però, va coincidir amb la primera vegada que Savinho va aconseguir entrar en joc. El brasiler va fer la seva diagonal habitual i va assistir Tsygankov a l’altra banda, que amb un xut creuat i amb rosca no va trobar porteria per ben poc (27’).

L’efectivitat decideix

El tram final de la primera part i l’inici de la segona va mantenir el mateix guió. La sensació era que en el moment en què el Girona trobés aquella precisió necessària en els metres finals, el gol acabaria arribant. Però no hi va haver manera. I la veritat és que Jörgensen tampoc va haver de fer cap aturada de mèrit, per molt que el Girona va trepitjar l’àrea infinitat de vegades, ja que la defensa de Bailly i Mosquera, penjant-se a l’esquena de Dovbyk si feia falta –alguna acció va anar ben just que no fos penal– va ser d’allò més fèrria.

Viure constantment a camp contrari tenia un risc. Amb Baena, Guedes, Sorloth i Traré al davant, el Vila-real tampoc havia deixat d’amenaçar en cap moment, per molt que el Girona els va tenir molt ben controlats. Si més no, fins que una pèrdua d’Iván Martín al centre del camp es va convertir en un contraatac que, amb fortuna, va arribar als peus de Traoré i aquest va definir al pal llarg (59’).

El Girona va reaccionar molt bé, generant encara més perill. La sort, però, no estava del bàndol blanc-i-vermell. El travesser va evitar el gol des de la frontal de Tsygankov (63’), Eric Garcia, David López i Savinho van perdonar en una clara triple ocasió (65’) i Miguel no va trobar porteria amb dos bons xuts (73’ i 75’). I fins aquí va arribar el Girona, que amb onze jugadors del Vila-real a l’àrea va acabar ofuscat i lamentant un resultat injust que l’obligarà a remar per assegurar la tercera posició.

INICI VIBRANT

En el primer quart d’hora tots dos equips van disposar de bones ocasions

DOMINI

El Girona es va fer amo del partit, generant perill i mantenint a ratlla el Vila-real

DECISIU

Els gironins van perdonar i Traoré va fer pagar cara una pèrdua al centre del camp

SENSE PREMI

Amb un pal i una triple clara ocasió inclosa, el Girona va acabar ofuscat de cara a gol
Frase
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Frase

MINUT A MINUT

4’ Baena recupera i inicia un contraatac que acaba Sorloth amb un xut massa creuat que gairebé pot empènyer Guedes a l’àrea petita. 9’ Traoré rep a la frontal de l’àrea, no s’ho pensa i prova un xut que refusa Gazzaniga amb una bona estirada. 10’ Combinació del Girona a camp contrari que arriba als peus de Yangel Herrera, que xuta desviat des de la frontal.
16’ Llarga jugada del Girona que acaba Yangel Herrera amb una rematada de cap desviada per poc després de la centrada d’Aleix Garcia.
27’ Savinho rep gairebé al centre del camp, fa la diagonal i assisteix Tsygankov, que xuta ras i amb rosca desviat per molt i molt poc. 34’ Iván Martín troba Dovbyk a l’interior de l’àrea, però Jörgensen està molt atent per sortir i tapar bé la rematada de l’ucraïnès.
59’ Pèrdua d’Iván Martín al centre del camp que propicia el contraatac del Vila-real amb Guedes per l’esquerra, que s’embolica dins l’àrea, però la pilota queda morta i Traoré amb un xut creuat fa el 0-1.
63’ Tsygankov s’interna des de la dreta i etziba una canonada que s’estavella al travesser, bota a la línia i no entra de miracle.
65’ Triple ocasió del Girona a pilota aturada, amb la defensa aturant les rematades de cap d’Eric i David López, i Savinho acaba rematant fora. 73’ Miguel rep a la frontal, prova el xut amb la dreta, però el tapa Bailly quan ja anava a dins i Tsygankov no connecta bé en el rebot.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)