Girona

La UEFA marca el camí a seguir

Requisits. L’ens europeu estableix fins a quin punt el City Football Group ha de reduir la seva participació accionarial en el Girona –hi podrà mantenir aproximadament un 30%– perquè pugui jugar la Champions League el curs que ve

El Girona ja té el vistiplau de la UEFA perquè Montilivi sigui la seu dels seus partits de la Champions el curs que ve, però queda el pas més important, i és que l’organisme accepti que el Girona pugui jugar la màxima competició europea de clubs. Perquè això sigui possible –que el club té clar que ho serà–, el Girona ha d’acreditar la seva independència del Manchester City, i per fer-ho s’esperava que la UEFA fes públiques les condicions per a la temporada que ve, ja que han anat canviant anualment i en aquesta ocasió seran més estrictes. Segons va informar ahir el diari anglès The Times, aquesta normativa ja s’ha fet arribar a les federacions, de manera que el camí que haurà de seguir el Girona per poder participar en la Champions League del curs que ve ja està definit.

El punt més important és que el City Football Group, propietari del 100% del Manchester City i del 47,85% del Girona, haurà de reduir la seva participació accionarial en el conjunt gironí, ja que no es permet que dos clubs juguin la mateixa competició si un mateix accionista té més del 30% del capital social. Per tant, el City Football Group s’hauria de desfer aproximadament del 18% de les accions del club.

El segon punt important per als gironins és acreditar la independència esportiva, i en aquest sentit la UEFA estableix que dos equips no són independents si s’han venut o cedit tres o més jugadors en una temporada, ja sigui directament o indirectament entre les parts relacionades. En aquest sentit, aquest curs del Manchester City al Girona van arribar Yangel Herrera, traspassat, i Yan Couto, cedit –Savinho va arribar cedit del Troyes francès.

Molt tranquils

El Girona ha d’acreditar aquesta independència davant la UEFA abans del 3 de juny. Ara bé, la nova normativa de la UEFA, però, també permet una moratòria arran del poc temps que hi ha per efectuar alguns d’aquests canvis. A més, cal destacar que en cas de considerar que un club no és independent de l’altre, això no el deixaria fora d’Europa, ja que la normativa estableix que l’equip amb millor coeficient jugaria la Champions –en aquest cas el Manchester City– i el segon, l’Europa League –en aquest cas el Girona.

Sigui com sigui, des del club gironí estan del tot convençuts que podran jugar la Champions el curs que ve. La concreció de la normativa no es coneixia, però sí que feia mesos que es tenia molt assumit que en cas de classificar-se per a Europa, i més per a la Champions League, s’haurien de fer canvis en la gestió del club. Durant aquest temps s’hi ha estat treballant i tots els canvis que demani la UEFA –el club encara no té constància oficial de quin percentatge d’accions cal canviar de mans– es podran fer sense problemes per garantir que el Girona jugui la Champions el curs que ve. I no només això, sinó que es treballa dins la normativa actual perquè hi pugui haver algun moviment de jugadors amb equips del City Football Group, com podrien ser Yan Couto o Savinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)