El Girona guanya a València i acabarà en tercera posició (1-3)

El Girona ja passarà a la història com aquell equip que li va discutir les primeres posicions al Barça, Madrid i Atlético. De fet, amb la victòria d’avui contra el València (0-3) ja és matemàticament tercer a la lliga. Savinho, Dovbyk i Yarek, en pròpia porteria, han tancat un triomf dels de Míchel Sánchez en la darreara sortida gironina del curs.

Els primers quaranta-cinc minuts del Girona han estat de domini, però amb algun ensurt. El primer xut ha sigut d’un David López murri que veia avançat a Mamardashvili i estava a punt de fer el gol de la jornada. Els de Míchel maduraven la jugada, sense presses anaven avançant línies. Al vuit, Tsygankov ha enviat una pilota al pal, una jugada que després d’uns quants refusos, ha pogut refusar la defensa local.

Es tractava de dificultar la basculació defensiva del Girona, que a través de Foulquier i Mosquera, marcaven bé a Savinho. En una acció a pilota aturada, David López no ha impactat bé l’esfèrica amb el cap, una ocasió manifesta de gol. Ara bé, no tot és tenir la pilota, el conjunt de Baraja ha fregat el gol en una recuperació de Canós sobre Arnau que l’ha deixat sol davant de Gazzaniga un pèl escorat. L’argentí ha blocat sota pals al vint-i-quatre de joc. Míchel s’estirava els cabells.

Inconscientment, la lluita pel pitxitxi pesa a les cames de Dovbyk que no ha pogut aprofitar una pilota escopida per Mamardaschvili en un xut de Blind per estrenar el marcador. El Girona, però, aquest any no perdona i ha obert la llauna al trenta-dos, Savinho ha culminat una jugada per banda dreta que Tsygankov ha posat molt bé al segon pal; el brasiler ha guanyat l’esquena de la defensa i només ha empès a gol.

L’estadi de Mestalla, avui emmudit, ha estat a punt de cantar el gol de l’empat un minut després, però el pal ha frustrat l’intent de Canós. Era d’aquelles que no es pot perdonar. La primera meitat ha acabat amb una bona transició dels de Míchel que Savinho no ha sabut definir a dins l’àrea.

A la represa, el València h fet un doble canvi amb l’entrada de Thierry i Peter per Foulquier, amonestat, i Duro. El partit semblava adormit, però en una bona arribada per la dreta d’Iván Martín ha pogut connectar amb Dovbyk que ha acompanyat a dins de la xarxa. Al minut 58, el Girona posava més terra pel mig al marcador.

Era aquell moment que el conjunt de Míchel neutralitzava el partit i en una acció aïllada anotava el tercer, gol en pròpia de Yarek en una centrada de Tsygankov. L’afició local desfilava i Mestalla cada vegada es quedava més buit quan faltaven vint minuts per concloure el matx.

Míchel ja havia mogut la banqueta amb l’entrada de Portu i Juanpe, i al setanta-tres també entrava Valery i Jastin, que des de Getafe no tenia minuts. A les acaballes del matx, un penal absurd i molt rigorós de Blind sobre Thierry ha conclòs amb el gol de Pepelu. Aleix també ha pogut amplait el marcador en una falta al temps d’afegit. Els últims minuts s’han fet llargs i feixucs, però el Girona ha pogut tancar matemàticament la tercera plaça, una temporada històrica pels gironins.