Golejada històrica per tancar un curs brutal

El Girona ha golejat el Granada a Montilivi (7-0) en l’últim festival de la temporada, un partit que ha permès als de Míchel arribar als 81 punts i a Artem Dovbyk fer un hat-trick que li permet, a l’espera dels gols que faci Sorloth, convertir-se en Pitxitxi de la categoria amb 24 gols, un més que el noruec. La gana i l’ambició de l’equip gironí i de l’ucraïnès ha estat increïble. Objectius complerts i festa de final de curs inversemblant, a l’alçada de la temporada històrica de la plantilla. Eric Garcia, Stuani, un doblet de Tsygankov i el trio de Dovbyk han deixat al Granada, ja descendit, amb un pam de nas.

Tot i que amb un ritme més lent fruit de no necessitar la intensitat habitual ja que tot estava fet, el Girona ha anat cuinant a foc lent la victòria contra un Granada que ha aguantat l’entremat defensiu fins que els de Míchel l’han perforat per primera vegada. El primer tram de partit ha estat avorrit i sense massa ocasions fins que en el 28, un corner servit en curt entre Tsygankov i Aleix Garcia ha acabat amb l’ucraïnès fent la centrada i Eric, amb el cap, només ha hagut de dirigir la rematada. Dos minuts després, en una accelerada gironina marca de la casa, Portu ha combinat amb Miguel i el lateral ha vist molt bé Tsygankov al primer pal, que ha rematat davant Marc Martínez (30’).

El Granada ha intenta avisar tímidament amb una rematada a fora de Boyé (42’), en el preludi del 3-0, després que Iván Martín deixés enrere dos rivals i posés una pilota a l’espai cap a Portu, que ha forçat penal davant de Ricar. Dovbyk, estava cantat, ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima i establir el 3-0 (43’).

En la segona part la tònica no ha variat. I és que, Míchel fins i tot ha posat més salsa i arguments ofensius al terreny de joc amb l’entrada de Savinho, Yan Couto i Pablo Torre en el 50. Quatre minuts després del triple canvi, Sávio Moreira ja ha posat un caramel al segon pal per fer la seva desena assistència en la lliga cap a Tsygankov, que ha fet el seu doblet (54’).

En els minuts que quedaven l’únic objectiu ha estat que Dovbyk marqués un gol més per igualar Sorloth o dos per superar-lo i posar-li pressió per haver de ser Pitxitxi. L’ucraïnès ha fet un gol i ha estavellat una pilota al pal en accions anul·lades per fora de joc i en tot moment ha animat als seus companys perquè no baixessin el ritme i la intensitat.

I els companys han seguit a l’ariet. En el 75, Pablo Torre ha conduït fins que ha trobat Stuani i el de Tala l’ha posat cap a Dovbyk que amb un xut creuat precís ha superat el porter per fer el seu 23è gol i igualar Sorloth en la llista de màxim golejadors de la categoria (75’).

La festa del Girona no ha acabat amb el 5-0, i és que, els de Míchel han fet el sisè igualant el sostre a primera –el primer curs li en va fer sis a Las Palmas amb hat-trick d’Olunga– amb una diana de Stuani després que Dovbyk despengés amb el cap una centrada de Yan Couto (78’).

En el 90, però, els gironins s’han donat l’última alegria de la temporada quan Savinho ha forçat un nou penal i Dovbyk no ha perdonat fent el seu 24è gol obligant Sorloth a fer-ne dos si vol ser Pitxitxi en solitari de la categoria. Tot plegat, brutal.