OK Lliga

‘Pana’, el capità exemplar

Hoquei sobre patins. Panadero alliçona els capitans de la base del Barça, una trobada impulsada pel Centre d’Excel·lència Esportiva

Sergi Panadero fa 21 temporades que defensa els colors del Barça i, des de fa dos anys, coincidint amb la retirada d’Aitor Egurrola, és el capità del primer equip. Una funció que, de fet, ja feia molts anys que exercia malgrat no portar el braçal al braç. Un jugador que representa tots els valors necessaris per capitanejar un vestidor, un exemple a seguir, amb un bagatge ideal per explicar als joves capitans de l’hoquei formatiu blaugrana què suposa ser un líder dins i fora de la pista.

Tots els capitans de l’hoquei sobre patins blaugrana es van reunir en una iniciativa impulsada pel Centre d’Excel·lència del Club, dins el seu programa Cultura i Valors i que dona continuïtat a la trobada de tots els capitans i capitanes del FC Barcelona que es va dur a terme la temporada passada a l’Auditori 1899 per elaborar una guia sobre el model de capitania del club.

Pana ha compartit una estona amb Guim Collado (aleví), Mario Saldes (infantil), Adrià Àlvarez i Nil Torelló (juvenil), Jan Curtiellas i Pablo Rodríguez (júnior), Jan Munné, Joan Ruano i Adri Galán (Barça C i Barça Atlètic) per aprofitar per reflexionar i aportar idees i experiències al voltant del rol que exerceixen en els seus equips.

L’activitat, que també ha inclòs la presència del coordinador esportiu Gaby Cairo i el coordinador del formatiu Dani Moreno, ha dividit els membres dels diferents equips repartits en grups de treball reduïts per profunditzar en la responsabilitat de ser figures exemplars i, d’aquesta manera, arribar a una posada en comú per definir els valors bàsics que cal transmetre: la humilitat, l’esforç, l’ambició, el respecte i el treball en equip. D’altres aspectes, com ara el fet de comunicar de manera energètica, gestionar les relacions amb el grup, liderar sempre al servei de l’equip i fer de pont, també s’han tractat en la xerrada.

“El capità del Barça va més enllà del que passa a la pista o al vestidor. Hi ha molts ulls que miren com actues i com parles i en el dia a dia també has de ser exemplar en qualsevol situació de la teva vida quotidiana perquè representes un club molt gran”, reflexiona Panadero. Aquesta ha estat una de les frases que més han calat en els joves capitans del formatiu que han assistit a la trobada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)