Waterpolo

L’Astralpool CN Sabadell, a punt per defensar la corona

Waterpolo. Tomba l’Assolim Mataró en una espectacular segona part (3-8) i jugarà la final de copa contra el CN Sant Andreu, botxí del CN Terrassa

Sant Andreu 11 Terrassa 6

CN SANT ANDREU:Martina Terré; Antón, Schuijt, A. Ruiz (2), Farré, Nona (1), Cordobés (1), Muñoz, Crespí (2), E. Ruiz (4), Palacio (1), Bogachenko i Lorca.CN TERRASSA:Domene; Fernández, Sánchez, Cuenda, Cantero (1), Quninzada, Ten Broek, Peña (1), Piralkova, Camus (2), Manso, Bosveld (2) i Tomàs.PARCIALS:4-2, 3-2, 2-2 i 2-0.

Mataró 9 Sabadell 13

ASSOLIM CN MATARÓ:Mariona Terré; Morell, Van de Kraats (1), Guiral, Sevenich, Keszthelyi (3), Cambray, Nogué (2), Avegno (1), Bertran, Espar (2), Claveria i Solà.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz, Leitón (1), Van der Sloot (3), Keuning (1), Casado Giustini, Maica (1), Forca (3), B. Ortíz (4), Jurado, González i Carrasco.PARCIALS:3-3, 3-2, 0-3 i 3-5.

L’Astralpool CN Sabadell, amb divuit títols en 27 edicions, i el CN Sant Andreu, sense premi en quatre finals, pugnaran avui (13.45 per Esport3 i TDP) per la corona de la copa de la Reina. L’equip sabadellenc i l’andreuenc es retrobaran a la piscina Finetwork Aquàtics només quinze dies després d’haver protagonitzat la primera semifinal de la Champions a la Nova Escullera, amb triomf vallesà (9-14), i la setmana abans d’afrontar la penúltima jornada de la fase regular de la lliga, dissabte vinent en aquest mateix escenari. Per arribar fins a la final, el líder de la lliga va marcar territori contra el Terrassa (11-6) des del primer quart, mentre que les de David Palma van decantar l’enèsim duel contra l’Assolim CN Mataró (9-13) en una segona part sublim.

Declaració d’intencions

En la primera semifinal, el CN Sant Andreu feia tota una declaració d’intencions només de començar. Tres gols d’Elena Ruiz, dos de penal, en dos minuts i mig marcaven territori en la posada en escena. El CN Terrassa va aturar el cop inicial (3-2), però sempre va anar a remolc del conjunt de Javi Aznar, que feia valer la seva pressió defensiva i les ràpides transicions per controlar el ritme de joc. En el descans, el Sant Andreu manava per 7-4. El tercer quart va acabar amb taules (2-2) i el 2-0 de l’últim període va dictar sentència.

En la segona semifinal, el CN Sabadell va tornar a exhibir el seu ofici per resoldre els partits en els moments decisius. L’efectivitat en les accions de superioritat (71%) i la consistència defensiva, sobretot en la segona part (3-8), va ser determinant per tombar les aspiracions del Mataró. L’equip de Dani Ballart es va refer d’un parcial de 0-3 en el tercer quart (6-8). Després de molts minuts sense veure porteria, un gol de Simone Van de Kraats va donar vida a les maresmenques, que van restablir l’equilibri amb una diana d’Anni Espar en superioritat (8-8). La rèplica vallesana, amb un parcial final d’1-5, va ser fulminant. Bea Ortíz (4), Sabrina Van der Sloot (3) i Judith Forca (3) van ser els braços executors de l’amfitrió, que avui intentarà allargar la seva hegemonia.

LES REACCIONS

Sabíem que seria dur. En la final haurem d’estar molt concentrades per fer un bon paper
Elena Ruiz
jugadora del sant andreu
La nostra defensa ha estat sublim i ens hem pogut refer de les fases de partit més complicades
Bea Ortíz
jugadora del cn sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció