Futbol sala

El Barça topa contra el Palma (1-5) i es queda sense cinquena Champions

L’equip illenc ha sabut portar el partit al seu terreny davant un conjunt blaugrana sense encert

El Barça ha sucumbit contra el Palma (1-5) en la final de la UEFA Futsal Champions League de Yerevan i haurà de continuar persistint per alçar la seva cinquena corona europea. L’equip illenc ha sabut portar el partit al seu terreny per revalidar el tron continental davant un conjunt blaugrana que no ha trobat la fórmula ni ha tingut l’encert necessari per capgirar una final que ja havia arribat al descans amb desavantatge (1-2). Només Adolfo (15’) ha vist porteria, mentre que Neguinho (33’ i 39’), que el Barça ja té lligat amb vista al futur, i Chaguinha (39’) han dictat sentència enfront la inoperància catalana amb el porter jugador.

El Palma, amb les idees més clares, ha sorprès inicialment el Barça amb un joc molt directe. Sense especulacions, l’equip illenc ha posat setge sobre l’àrea blaugrana i les oportunitats s’han anat succeint. Dídac Plana ha estat el nom propi de l’inici de partit, mantenint la porteria a pany i forrellat i impedint que el campió europeu inaugurés el marcador. Als 6 minuts, Jesús Velasco s’ha vist obligat a demanar tems mort per fer un toc d’atenció als seus jugadors i ha donat entrada a Touré i Adolfo per activar l’equip. De mica en mica, el Barça ha anat entrant en joc. Les forces s’han anivellat i Pito ha forçat la cinquena falta del Palma, al límit de l’àrea rival. El pas endavant del Barça s’ha concretat amb el gol d’Adolfo (15’), que ha aprofitat una bona assistència de Catela i ha superat Barrón amb un xut creuat. El conjunt blaugrana ha passat a exercir el control del partit, però l’equip verd, quan pitjor ho estava passant, ha revifat amb dues jugades d’estratègia, un servei de banda culminat per Rómulo (18’) i una falta directa executada per Vilian (19’) que l’ha permès arribar al descans amb avantatge (1-2). Abans el Barça havia perdonat amb dos dobles penals que ni Catela ni Ferrão han sabut aprofitar.

La segona meitat ha començat amb un Barça més intens i un Palma més especulatiu. La recuperació de pilotes li ha permès gaudir de les primeres oportunitats, de Catela i de Pito, que no ha sabut concretar. Lozano també ha enviat un xut al travesser després d’un servei de banda i ha fet lluir Luan Muller en una falta directa. En un transició, Touré ha estavellat un xut al pal i Catela ha perdonat l’empat en una acció en què el porter d’origen brasiler ha tornat a fer una exhibició de reflexos. El Barça perdonava i el Palma tornava a colpejar en una altra jugada d’estratègia en què Neguinho (33’) li ha guanyat l’esquena a Antonio. Només restaven 6 minuts de joc, i Velasco s’havia de jugar la carta del porter jugador. La fórmula tampoc no ha funcionat i el Palma ha sentenciat amb dos gols a l’últim minut a porteria buida.